Stari propisi

Izbore u Srebrenici provesti kako bi glasovali svi koji su prognani

sulejman tihić
Arhiva VL
20.05.2012.
u 12:26

Na sjednici Glavnog odbora SDA zatražili primjenu starih izbornih propisa iz 2008. godine protiv čega su srpske političke stranke

Članovi Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) opetovali su na sjednici održanoj u Srebrenici da treba osigurati kako bi se lokalni izbori u Srebrenici proveli po propisima iz 2008. godine.

“Da bi se to ispoštovalo, neophodno je izvršiti reviziju biračkih popisa i omogućiti svim Srebreničanima, bez obzira na trenutačno prebivalište, da imaju pravo glasa. U protivnom, izbori će biti nelegalni”, rekao je član Glavnog odbora Halid Genjac. Predsjednik stranke Sulejman Tihić podsjetio je da će se tražiti odgoda lokalnih izbora u Srebrenici, pa i bojkot bošnjačkih stranaka, ako se ne omoguće fer i legitimni izbori u ovom gradu. Članovi Glavnog odbora SDA uputili su poziv da se Srebreničani prijave za predstojeće izbore. To otežava stjecanje osobnih dokumenata koje je, po riječima ministra sigurnosti BiH Sadika Ahmetovića, komplicirano. Prema njegovim riječima, nelegalno je uvoditi posebne uvjete samo za Srebreničane.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?