Dok’n’Ritam

Filmska priča o Indexima ispričana plimom emocija

24.09.2020.
u 15:40

Premijera dokumentarnog filma “Indexi” autora Zorana Kubure i Bojana Hadžiabdića održana je u okviru 5. izdanja festivala glazbenog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam u Velikoj dvorani Doma kulture Studentski grad.
Priču o jednom od najvažnijih sastava pop-scene bivše Jugoslavije i najvećoj sarajevskoj grupi svih vremena autori su ispričali kroz precizan spoj nevjerojatnog arhivskog materijala, snimcima iz privatnih arhiva članova benda i upečatljivim intervjuima. “Mi smo postali ‘čupavci’, a biti ‘čupavac’ u to vrijeme značilo je da te tu i tamo netko ispendreči”, priča u filmu legenda Fadil Redžić i dodaje da, kad su počeli raditi šlagere, da su to radili zbog novca.
Bez patetike, a uz plimu emocija, film je odličnom fotografijom, jasno, dinamično, precizno i s puno duha, kroz priču o grupi Indexi i Davorinu Popoviću, ispričao i priču o jednom gradu i vremenu. U filmu se, uz članove skupine, kao protagonisti pojavljuju velika imena glazbene scene s ovih prostora poput Josipe Lisac, Kornelija Kovača, Gorana Bregovića... Na ovogodišnjem festivalu Dok’n’Ritam bit će predstavljena knjiga “Bunt djece socijalizma” (“Zamisli život u ritmu”) Dušana Vesića, a slijede filmovi o Miliću Vukašinoviću “70 godina Dr. za RnR”, udruzi riječkih rock veterana “Dugosvirajući rock” i razvoju čalgije u Sjevernoj Makedoniji. Sve filmove domaća publika gledat će premijerno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?