Dokumentarci širokobriješkog Mediteran Film Festivala na filmskom festivala u Beogradu

Međunarodna premijera filma „Tihi skitnica“ Zdenka Jurilja pred beogradskom publikom

29.03.2024.
u 13:15

Širokobriješki Mediteran Film Festival stiče sve značajniju međunarodnu reputaciju. U okviru programa ovogodišnjeg Martovskog filmskog festivala 2024. u  Beogradu, s početkom u 17.30 sati, bit će predstavljen širokobriješki MFF. U revijalnom dijelu programa (Regionalna panorama) 71. izdanja beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, jednog od najstarijih filmskih smotri u Europi, širokobriješki MFF bit će predstavljen u Domu omladine s četiri kratka filma iz proteklih selekcija. Nakon prezentacije MFF-a uslijedit će projekcija filmova koji su obilježili selekcije kratkih dokumentaraca širokobriješkog festivala – „Planina sjećanja“ Julen Zubiete, „Boja“  Anne Fernandez De Paco, „U mojoj koži“ Sandora M. Salasa i hrvatski film 'Babajanja' redatelja Ante Zlatka Stolice. Pored navedenih dokumentaraca u revijalnom dijelu programa bit će prikazan i dugometražni dokumentarac Zdenka Jurilja „Tihi skitnica“ o liku i djelu hrvatskog grafičara svjetskog glasa Virgilija Nevjestića. Bit će to međunarodna premijera ovog filma.

Beogradskoj publici bit će predstavljeni rad širokobriješke produkcije Kadar i Zdenko Jurilj kao filmski redatelji niza zapaženih dokumentaraca koji su prikazani na više festivala i televizija, za koje dobio više priznanja. Širokobriješki filmaši koji su gosti beogradskog festivala javljaju o zanimljivom ozračju na ovoj filmskoj smotri. Novak Đoković bio je na projekciji dokumentarca o Nikoli Piliću kojeg smatra teniskim ocem. Jutros je na tiskovnoj konferenciji bio legendarni košarkaš Toni Kukoč, a sutra će na ovom festivalu biti prikazan dokumentarac o njemu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?