“Švedsko srce moje majke”

Slaven Knezović u Kiseljaku snima film o ratnim izbjeglicama

12.09.2020.
u 19:25

Okružen blagim brežuljcima, ali i prostranim pejzažima, Kiseljak uskoro, na tri tjedna, postaje bosanskohercegovački Hollywood. Početkom listopada na petnaest lokacija u Kiseljaku snimat će se film “Švedsko srce moje majke”, a za potrebe snimanja Kiseljak će se nakratko prerušiti u švedski dom ratnih izbjeglica.

Ratni izbjeglice

O operativnim detaljima snimanja ovih su dana s Mladenom Mišurićem Ramljakom, načelnikom općine Kiseljak, koja će pomoći u realizaciji snimanja, razgovarali producenti filma Almir Šahinović i Slaven Knezović. Osim načelnika, projekt je odobrio i podržao i kiseljački župnik fra Zoran Vuković jer su područja oko župne crkve i kuće časnih sestara neke od lokacija na kojima će se snimati. - Nakon preliminarnog sastanka i razgovora o snimanju filma “Švedsko srce moje majke” na području općine Kiseljak, inicijativu smo prihvatili bez ikakva zadržavanja. Prije svega, zahvaljujem Almiru Šahinoviću i Slavenu Knezoviću, producentima filma, ali i Toniju Beusu, koji je bio prvi kontakt u realizaciji ovoga projekta. Nadam se da će producenti biti zadovoljni, a ono što mi dobivamo promocija je Kiseljaka i svih njegovih prirodnih ljepota”, rekao nam je načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak. Prirodne ljepote, uz zemljopisni položaj, bile su presudne u odabiru Kiseljaka za lokaciju snimanja filma, potvrdili su nam producenti. Blago brežuljkasta područja uz granice s Fojnicom i Kreševom, kao i prostrani pejzaži, pogodan su eksterijer koji se uklapa u priču, s tim da će i interijeri biti snimani u Kiseljaku, a potpora lokalne zajednice itekako je dobro prihvaćena.

Moralni učinak

- U uvjetima u kojima filmske kuće rade jako je teško naći ovakvu vrstu pomoći. Važan je moralni učinak, podrška koja pokazuje da zajednica i strukture vlasti podržavaju ono što mi radimo. Ova suradnja će ujedno i ubrzati i pojednostaviti naš put do stvaranja što boljeg filma - istaknuo je Almir Šahinović koji, uz Slavena Knezovića, potpisuje produkciju filma koji će nakratko Kiseljak “pretvoriti” u Švedsku.

Snimanje koje počinje u prvom tjednu listopada tijekom tri tjedna rada Kiseljak će pretvoriti u švedski dom ratnih izbjeglica, a ujedno će prikazati i povratak izbjegličke obitelji u Bosnu. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?