Čerin

Svečano obilježen Dan škole i 110. godišnjica školstva

danskole_nnn_bih_29092015
30.09.2015.
u 06:15

Učenici su pokazali da se nastavne i izvannastavne aktivnosti u OŠ "Čerin" organiziraju i provode na vrlo visokoj razini

Svetom misom zahvalnicom, koju je u župnoj crkvi sv. Stjepana u Čerinu predvodio svećenik fra Tihomir Bazina, jučer su učenici i djelatnici OŠ "Čerin" na najljepši način započeli proslavu Dana škole i 110. obljetnicu osnutka prve državne škole u Čerinu. Nakon sv. mise, obilježavanje Dana OŠ "Čerin" nastavljeno je u župnoj dvorani bogatim i zanimljivim kulturno-zabavnim i športskim programom koji su, u suradnji s učiteljima i nastavnicima, izveli mladi glazbenici i članovi dramske, literarne, recitatorske, likovne i drugih sekcija koje godinama uspješno rade u toj školi, piše portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba. Tim kvalitetnim programom učenici su pokazali da se nastavne i izvannastavne aktivnosti u OŠ "Čerin" organiziraju i provode na vrlo visokoj razini. Ovom prigodom nazočne je pozdravio i učenicima i djelatnicima Dan škole čestitao ravnatelj Pero Petrušić koji je kazao kako se u toj školi uz pomoć općine trenutačno provode tri velika projekta: obnova dvorišta u PŠ "Blatnica", obnova male dvorane u PŠ "Donji Veliki Ograđenik" te obnova i rekonstrukcija velike športske dvorane OŠ "Čerin". Zahvalio je općinskom načelniku Jerkiću koji sve ove projekte podržava, te dopredsjedniku Skupštine HNŽ-a Tomislavu Martinoviću bez čije pomoći ne bi započeli obnovu i rekonstrukciju školske športske dvorane u Čerinu. Od ravnatelja Petrušića doznali smo da OŠ "Čerin" ove godine proslavlja i 110. obljetnicu postojana institucionalnog školstva u župi Čerin te da je za Dan te škole određen 29. rujna kao prvi spomen imena i početka gradnje prve škole u Čerinu davne 1900., što je objavljeno u "Osvitu" 29. rujna 1900. godine. Obilježavanje Dana OŠ "Čerin" nastavljeno je prigodnim domjenkom u hotelu Brotnjo. (mip)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?