Sjeverna Makedonija

Tri prva mjesta za balerine Arabesque

10.11.2020.
u 15:05

U Skoplju - Sjeverna Makedonija, prošlog vikenda je održano Međunarodno natjecanje STAGE International Dance Competition, koje je okupilo natjecatelje iz 12 zemalja (Makedonije, Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina (Mostar), Poljska, Češka, Bugarska, Rumunjska, Grčka, Rusija, Uzbekistan i Tajland) i sedam gradova.

U ovom posebnom vremenu, 27 škola je prijavilo više od 300 natjecatelja različitih uzrasta i kategorija, slanjem video zapisa po striktnim pravilima, koja su se preko lifestream-a natjecala.

Stručni žiri bio je u sastavu: mr. Olga Pango, direktorica Baleta u Nacionalnoj Operi i baletu Makedonija, prima balerina, dr. prof. Aleksandra Mijalkova, Nacionalna Opera i Balet Makedonija i Saša Evtimova, solist, profesor i koreograf u Nacionalna Opera i Baletu Makedonija.

Balet Mostar Arabesque se natjecao u tri koreografije: Bečke Bombone, Mini klasični balet, skupna, djeca do osam godina; Na lijepom plavom Dunavu, Djeca klasični balet, skupna,  do 13 godina i Alegria, solo karakterni ples do 13 godina koji je plesala Eva Schafer.

U sve tri kategorije su osvojena prva mjesta, a koreografije i kostime je uradila prof. Arleta Ćehić.

Inače Balet Mostar Arabesque djeluje već 14 godina u Mostaru i iza sebe ima brojna međunarodna i svjetska natjecanja, donoseći u Mostar značajne medalje i priznanja sa respektabilnih natjecanja

Iako radi u minimalnim uvjetima, rezultati ne izostaju i čine ponosnim ne samo grad Mostar i BiH, već i ostale ljubitelje baletne umjetnosti, karakternog i modernog  plesa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?