HKD Napredak

Trideset polaznika steklo vještine slikanja

26.03.2019.
u 10:50

Prvi stupanj tečaja crtanja i dizajna, koji je trajao mjesec dana, uspješno je završen na zadovoljstvo polaznika tečaja i predavača. Organizator tečaja je Hrvatsko kulturno društvo (HKD) Napredak - Glavna podružnica Mostar, u suradnji s Narodnom knjižnicom HNŽ-a i Društvom hrvatskih likovnih umjetnika (DHLU-om).

Četiri termina

Prvi stupanj tečaja crtanja i dizajna organiziran je u četiri termina po dva sata tjedno, a održavao se srijedom u prostorijama Narodne knjižnice Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Magistar likovnih umjetnosti, akademski grafičar i profesor Višeslav Lučić, član uprave HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar, istaknuo je kako je svih trideset polaznika tečaja pokazalo veliku zainteresiranost, iznimnu kreativnost, ljubav prema umjetnosti te kako su to potvrdili svojim redovitim dolascima i odličnim radovima, koji će biti izloženi nakon završetka tečaja.

- Ovim putem uvelike im zahvaljujem te nastavljamo drugi stupanj tečaja u trajanju od jednog mjeseca, u istom umjetničkom duhu - dodao je prof. Višeslav Lučić.

U realizaciji tečaja sudjelovala je i kolegica Ana Šimić, magistrica likovne umjetnosti, akademska grafičarka i predsjednica DHLU-a.

- Sinergijom naših znanja i iskustva potrudili smo se maksimalno prenijeti našim polaznicima upravo naše dugogodišnje akademsko znanje i vještine.

Individualnim pristupom svakom od polaznika pokazali smo tehnike i metode crtanja - kazao je on. Cilj tečaja bio je educirati i približiti polaznicima svijet kreativnoga vizualnog opažanja i izražavanja kroz ideje pretočene crtežom.

U radu s polaznicima otkrili su njihovu skrivenu “umjetničku žicu” te motivaciju da nastave sa svojim radom i dalje samostalno.

Slijedi II. stupanj

Na tečaju crtanja i dizajna polaznici su savladali tehnike i osnove crtanja te obradili sljedeće tematike: crtanje po promatranju olovkom i ugljenom, grafička modelacija i ornamentika s rapidografima i tuš-perom.

Nakon prvog stupnja, odmah krećemo i s drugim još zanimljivijim u kojem ćemo obrađivati tehnike dizajna.

Uime Hrvatskog kulturnog društva Napredak, Glavna podružnica Mostar velika nam je čast što smo pokrenuli, organizirali i omogućili sva potrebna sredstva za ovaj besplatan tečaj, a sve u cilju promocije kulture i kulturnoga uzdizanja našeg grada, priopćeno je iz ove kulturne ustanove. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?