Povratak "normali"

Natascha Kampusch postala poduzetnica

Natascha Kampusch
REUTERS/PIXSELL
06.08.2011.
u 13:41

Osnovna djelatnost tvrtke pod kojoj je upisana u bečki Sudski registar je „promocija, informatika i marketing“.

BEČ – Natascha Kampusch, 23-godišnja Austrijanka koja je osam godina provela u zatočeništvu svog otmičara Wolfganga Priklopila (44) , postala je poduzetnica.

Najpoznatija žrtva otmice u svijetu, s 35 tisuća osnivačkog kapitala utemeljila je 21. srpnja o. g. u središtu Beča vlastitu tvrku „ Consolea GmbH“. Tvrku će voditi njen službeni „skrbnik“ Johannes Silveri, a koja će biti Nataschina uloga unutar nje, još je nepoznato.

Osnovna djelatnost tvrtke pod kojoj je upisana u bečki Sudski registar je „promocija, informatika i marketing“.

Mediji pišu da je Nataschina nova poduzetnička uloga, njen pokušaj povratka u normalnu svakodnevicu koji je, ne baš uvijek joj sklona austrijska javnost, pozdravila sa simpatijama.

Posjetimo, Natascha Kampusch oteta je na putu do škole u Beču kao 10-godišnja djevojčica. Priklopil ju je više od osam godina držao zatočenom u podrumu tamnice njegove kuće u Strasshofu kraj Beča. Nakon što mu je uspjela pobjeći u kolovozu 2006. godine, Priklopi se je ubio, bacivši se pod vlak.

Austrijska policija priopćila je nakon istrage da Priklopil nije imao pomagača, međutim građani, ali i neki političari smatraju da je policija potpuno zakazala u „slučaju Kampusch“.

Natascha također predbacuje policiji da je u istrazi zanemarila dokaz koji je brzo mogao dovesti do njenog oslobađanja te je poduzela pravne korake za utuživanje države zbog nemara. Ona je je državnim organima vlasti predbacila da je od 3096 dana, koliko je ukupno bila zatočena u podrumu svog otmičara, zbog njihovog nemara nepotrebno u zatočeništvu provela čak 3061 dan.

Natascha tvrdi da su vlasti ignorirale trag jednog lokalnog policajca koji je upućivao na to da ju je upravo Priklopil oteo i to samo 35 dana nakon što je nestala.

Državno odvjetništvo u Innsbrucku trenutačno provodi posebnu istragu protiv petero državnih tužitelja iz Beča i Graza koji su se bavili „slučajem Kampusch“, kako bi se utvrdilo da li je Priklopil sam oteo Nataschu ili je imao pomagača, kao što neki tvrde, te da li je policija uistinu bila nemarna pri utvrđivanju dokaza.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

KO
kolovoz
20:25 09.08.2011.

skrbnik ju samo servira javnosti radi zarade i to ponajprije svoje-ona poduzetnica ma ostavimo to

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?