Kiks tužiteljstva

Obitelj Bilić rezultate analize doznala 10 minuta prije javnosti

konferencija Antonija Bilić (1)
Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
29.11.2012.
u 23:49

Tužiteljica: Obitelj smo nazvali čim su profesori iz Zagreba stigli u Karlovac. Osobno sam ih nazvala, a prof. Kubat im je rekao rezultate

Mnogi su već prilikom pronalaska kostiju pretpostavljali da su ostaci pronađeni nedaleko Josipdola zaista pripadale Antoniji Bilić. No objavu službenih rezultata s najvećom nesigurnošću i strepnjom sigurno su iščekivali članovi obitelji Bilić. A baš u tom dijelu službeni su organi napravili veliki promašaj.

Više od dva sata od spoznaje da je riječ o ostacima Antonije Bilić nitko nije nazvao njezinu obitelj i priopćio gorku istinu. Obitelj je saznala Antonijinu sudbinu tek 10 minuta prije ostatka javnosti. Dobili su telefonski poziv.

Prema tvrdnjama s konferancije za novinare rezultati DNK analize na Zavodu za sudsku medicinu bili su poznati u 17.30 sati. Istovremeno su ih javili tužiteljici u Karlovac. Već pola sata kasnije tužiteljstvo je obavijestilo medije da su sazvali izvanrednu tiskovnu konferenciju na kojoj će predstaviti rezultate DNK analize.

>>Druga djevojka je samo pukom srećom izbjegla sudbinu Antonije

Novinari su pak odmah prenijeli informaciju o konferenciji zakazanoj za 20 sati. Dakle, već u 18 sati obitelj Bilić je vidjela da forenzičari znaju čije su posmrtne ostatke pronašli na cesti kod Josipdola.

Ipak, prema riječima odvjetnika obitelji Bilić Vinka Ljubičića u 19.45, samo 15 minuta prije objave rezutata koju su prenosili sve televizije i svi internet portali, obitelj Bilić o svemu još nije imala nikakve informacije. Mučno iščekivanje za Biliće prekinula je državna odvjetnica Gordana Križanić.

– U 19.50, dakle deset minuta prije početka konferencije za novinare osobno sam iz svog ureda nazvala obitelj Bilić, a profesor Kubat, Antonijinoj sestri Ani prenio je rezultate analize i detalje cijelog procesa. Obitelj smo nazvali čim su profesori iz Zagreba stigli u Karlovac – objasnila je Gordana Križanić županijska državna odvjetnica.

>>Pronađene kosti pripadaju Antoniji Bilić!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?