Imamo izbornika

Ostajem! Austrijanci nisu Šukeru preoteli Niku Kovača

Niko Kovač (1)
Duško Marušić/Pixsell
15.06.2013.
u 07:57

Nešto mu smeta: 
Ako je zadovoljan u HNS-u, zašto Niko odmah nije odbio Austrijance?

Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović napokon je jučer kasno poslijepodne mogao javiti sretnu vijest.

– Pitali ste me razmišlja li Savez o novome izborniku mlade reprezentacije. E, sada vam mogu priopćiti da ta tema uopće nije aktualna. Upravo sam razgovarao s Nikom Kovačem koji mi je priopćio da je otklonio bilo kakvu mogućnost angažmana u bečkoj Austriji, dapače ne namjerava više s njima uopće razgovarati – kazao je Vrbanović i citirao izbornika:

Nije radio iza leđa

– Moje srce je tu, u Hrvatskoj, želim se posvetiti samo radu s mladom reprezentacijom. Ona mi je najveći izazov i nastavljamo suradnju na moje veliko zadovoljstvo!

Tako su prekinuta jednoipoldnevna nagađanja da će Niko Kovač već na početku mandata napustiti klupu selekcije U21. I njegov brat Robert također. Iako je doista bio u Beču i razgovarao s čelnicima austrijskoga prvaka, Vrbanović tvrdi da Niko nije radio iza leđa Savezu.

– Nama u Savezu bilo je drago da je tako velik i ugledan europski klub ozbiljno razmišljao o Niki Kovaču. Izbornik je pritom bio korektan prema našoj kući jer me obavijestio da ide na razgovor u Beč. Tamo nije razgovarao o uvjetima eventualnoga novoga angažmana, nego mi je prenio kako su mu rekli da je bio u najužim kombinacijama za preuzimanje Austrije. Sve dok on sam to u petak nije definitivno otklonio – kazao je Vrbanović dodavši da Savez ni u jednom trenutku nije razmišljao o novome izborniku.

Kao što je poznato, Niko Kovač i Davor Šuker prošle su zime, nakon poduljega pregovaranja, ipak postigli dogovor pa je Niko s HNS-om sklopio dvoipolgodišnji ugovor. U kvalifikacije za Europsko prvenstvo kreće 13. kolovoza protiv Lihtenštajna u gostima. A 21. lipnja putuje u Tursku, zajedno sa šefom Stručne komisije Romeom Jozakom, gdje će pratiti nastupe malih vatrenih na Svjetskom prvenstvu do 20 godina. To je selekcija koju će od jeseni povesti u novi ciklus kvalifikacija i ganjati najprije plasman na EP, a potom možda i na Olimpijske igre u Riju...

Bogata bečka Austria ostala je bez trenera nakon što je Peter Stöger prihvatio Kölnovu ponudu. Niko Kovač, trener besprijekorna imidža i bez mrlje u karijeri, bio je jedan od desetak kandidata koji se spominju za tu atraktivnu funkciju, očito i vrlo ozbiljan jer je bio na razgovorima. Na poduljoj listi trenera za bečku Austriju spominje se još jedan Hrvat, trener Wolfsbergera Nenad Bjelica koji pak tvrdi da nitko iz Beča nije s njim kontaktirao.

Osim njega, spominju se prezimena Kogler, Constantini, Garger, Schmid, Rahimov, Hasenhüttl i Daxbacher...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije