Orašje

Političari iz RH i BiH, glumci, redatelji... uživali do zore

Orašje
03.09.2012.
u 10:06

Brojni gosti zabavljali se na ranču uz tamburice i trube

Dugotrajna bura aplauza neprekinuto je trajala nekoliko minuta sve dok se između 30-ak glumaca koji su cvijećem zasuli orašku publiku sa pozornice oraške kinodvorane nije izdvojio Ivo Gregurević. Bila je to spontana, bez riječi i jednostavna zahvala publike, rodnog kraja, brojnih gostiju, kolega glumaca, za najljepši dar koji je darovao Orašju i Posavini, prestižnu filmsku manifestaciju “Dani hrvatskog filma“. Ponovljena je slika prepune dvorane bez mjesta i za stajanje, te puno onih koji su izvan kina čekali novi susret s glumcima. Svečano, glamurozno i prepoznatljivo gostoljubivo, otvorena je sedmodnevna filmska fešta koja će potrajati sve do 7. rujna. -Na godinu festival postaje punoljetan pa s puno prava mogu kazati da je ovo postala tradicija i naša najljepša filmska priča, kaže nam vidno zadovoljan odvijanjem festivala Ivo Gregurević.

-Ovaj hvale vrijedan kulturni događaj još uvijek traje zahvaljujući prije svega našem posavskom sinu i velikanu hrvatskog glumišta Ivi Gregureviću, kazala je jedna od voditeljica glumica Anja Šovagović. Mila Elegović i Ankica Dobrić skupa s Anjom uvele su u svečani trenutak otvorenja festivala kojem su nazočili uz brojnu elitu hrvatskog glumišta i visoki dužnosnici: Vjekoslav Bevanda, predsjedatelj Vijeća ministara BiH i visoki pokrovitelj kulturne manifestacije i Zoran Milanović predsjednik Vlade Republike Hrvatske. Manifestaciju od samog osnutka kao suorganizator prati Hrvatska matica iseljenika Zagreb.Tim je povodom ravnatelj Marin Knezović uputio prigodne riječi čestitanja za 17. godina trajanja “Dana hrvatskog filma“.

Pozivu Gregurevića i posavskoj filmskoj fešti teško je reći ne pa se i ove godine u Orašje slila elita hrvatskoga glumišta. Ipak nije bilo nervoze i natjecateljskog ozračja već je jedina propusnica za glumce bila dobro raspoloženje. Nije bilo ni ljubomore kada su nagrade festivala u pitanju. Kolege glumci su ovacijama pozdravili trenutak dodjele posebnih priznanja festivala: Zlatni dukati i Plaketu za veliki doprinos u stvaranju hrvatskoga filma Božidarki Frajt i Vlatku Duliću. Nagrade su uručili predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i ministar u Vijeću ministara BiH Damir Ljubić. Nakon toga, zabava se preselila na ranč i trajala do zore.

Ključne riječi

Komentara 1

ŽA
Žalovan
11:49 03.09.2012.

Posavina je bogata , zato što ima svoga Ivu Gregurevića. Osobu koja voli svoje.S istim se ponosi i daruje drugim, uživanje u sredini iz koje potiče. Bilo bi predivno da takvih rodoljuba ima barem svako posavsko selo , ili nekolikoko u redovim ovih koji su na vlasti i primaju plaću na ime takvih poslova, koje ovaj gospodin odrađuje uz velike potštapanja svake godine iznova. Žalosno je što su ti siromasi ovako dugo na sceni naših prestavnika. PREDLOŽIO BIH DA OVO PREDIVNO IME OVE MANIFESTACIJE ( najkasnije za 20 obljetnicu) ZAMIJENI IME U IME " DANI HRVATSKOG FILMA - IVE GREGUREVIĆA" ovo neće odraditi Ivo on je to odradio a ime trebaju zamijeniti mladi aktivisti koji prepoznaju njegova dijela i neopterećeni mogu sudijelovat. Žalovan .

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?