SPORAZUM

RH i BiH provodit će zajedničke policijske ophodnje uz granicu

Granica
02.08.2010.
u 08:19

Posebno je značajan šverc cigaretama, te je to za poslove granice u Kninu određen kao jedan prioritet za sljedeće razdoblje

U nedostatku kompletne međudržavne regulative s ciljem zaštite zajedničke državne granice, Ministarstvo sigurnosti BiH, granične policije i MUP Republike Hrvatske potpisali su protokol o provedbi mješovitih ophodnji uz državnu granicu, kao i protokol o službenom tranzitu preko državnog područja druge ugovorne strane s ciljem postupanja na vlastitom državnom području.

Analiza rezultata za prvih šest mjeseci tekuće godine i daljnja suradnja bile su teme zajedničkog sastanka održanog u sjedištu TU-a Zapad GP BiH u Bosanskom Grahovu. Sastanku u Grahovu su, pored domaćina, nazočili predstavnici splitsko-dalmatinske, zadarske, šibensko-kninske i ličko-senjske policijske uprave. Valja istaknuti kako su u BiH djelatnici GP-a BiH Terenskog ureda Zapad među prvima krenuli u zajedničke ophodnje. U prvih šest mjeseci bilo ih je ukupno 205 i do sada su se pokazale kao dobra prevencija prekograničnom kriminalu.

Uz otkrivanje i sprječavanje krijumčarenja ljudi za hrvatsku stranu u idućem razdoblju je prioritetan šverc cigaretama, doznajemo od Jadran Škugora, načelnik Odjela za granicu PU Šibensko-kninske županije. - Naša policijska uprava s vašom zemljom ima samo jedan granični prijelaz, Strmicu, i najkarakterističnija kaznena djela su šverc visokotrarinih roba. Za nas je posebno značajan šverc cigaretama, te je to za poslove granice u Kninu određen kao jedan prioritet za sljedeće razdoblje. Stoga smo na sastanku tražili potporu i suradnju kolega iz BiH - rekao nam je Škugor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?