TRAGEDIJA

S prozora kuće starac gledao pogibiju dvojice mladića

tragedija
VL FOTO
06.09.2010.
u 17:03

Oštar i nepregledan zavoj u naselju Višnjica Polje nadomak Kiseljaka, u neposrednoj blizini poduzeća Zrak, odnio je još dva mlada života

Prekjučer oko ponoći, u prometnoj nesreći koja se dogodila negdje na sredini zavoja poginula su dvojica mladića, vozač i suvozač golfa II, jednog od tri vozila koja su sudjelovala u prometnoj nesreći. “Nesreća se dogodila deset minuta iza ponoći na magistralnoj prometnici M5 u mjestu Višnjica Polje. Sudjelovala su tri automobila, dva golfa i terensko vozilo marke toyota. Suvozač jednog od dva golfa D. Š. poginuo je na mjestu događaja, a osoba koja je upravljala vozilom J. Š. prevezena je u Klinički centar Koševo gdje je preminula nepuna tri sata nakon nesreće. Obojica mladića su iz Kiseljaka i rođena su 1982. godine”, kazao nam je Predrag Vuleta, djelatnik Policijske postaje Kiseljak.

Stradali mladići

Neslužbeno doznajemo da su stradali 28-godišnjaci Dragan Šteko i Josip Štrljić. Vozač drugoga golfa bio je Elvir Karalić, a terenecem toyotom je upravljao Amar Babvuk iz Kiseljaka.

I dok u policiji zasad odbijaju govoriti o detaljima nesreće, do završetka službene istrage, 73-godišnji Šimo Slomo iz Višnjica Polja vidio je kroz prozor svoje kuće nesreću te nam opisao kako se dogodila. “Crveni golf išao je iz smjera Kiseljaka, a bijeli se kretao iz suprotnog smjera. Sudarili su se, a jedan od golfova u kojemu su bili stradali mladići zguran je s ceste. Na njega je u tom trenutku naletjelo terensko vozilo koje je udarilo izravno u suvozačevo mjesto i taj je udar, koliko čujem, za stradale mladiće bio koban”, kaže Šimo Slomo.

Š. Slomo vidio nesreću

U svoje 73 godine života, kaže, vidio je nebrojeno nesreća na zavoju na kojemu su stradala dvojica mladića. Prije 15 godina ondje su smrtno stradale dvije sestre koje su se noću pješice vraćale kući nakon izlaska. Subotnji izlazak završio je užasnom tragedijom i za dvojicu mladića iz Kiseljaka. “Ovdje se nesreće događaju stalno, najčešće subotom. Ne prođe ni mjesec, a da ne bude neka teška prometna nesreća, često i sa smrtnim posljedicama”, ispričao nam je Šimo Slomo iz Višnjica Polja, očevidac nesreće koja je Kiseljak zavila u crno, a odgovorne za sigurnost prometa na cestama još jednom opomenula da niti jedna cijena za ispravku oštrih i nepreglednih zavoja nije previsoka niti se može usporediti s brojnim izgubljenim životima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije