Jeff Bezos uživa u Hrvatskoj

FOTO Pogledajte kako izgleda jahta osnivača Amazona usidrena pored Mljeta

jahta Jeff Bezos
Foto: Čitatelj
1/8
17.08.2023.
u 20:57

Jahta je duga 75.25 metara, a široka 12 metara. Ima gaz od četiri metra, čelični trup i aluminijsko nadgrađe

Osnivač Amazona Jeff Bezos (59) uživa u Hrvatskoj! Vijest je ova koja posljednjih nekoliko dana puni medijske stupce, a sada je snimljena i jahta Abeona kojom se Bezos i društvo kreću Jadranom. Ovo plovilo uočeno je na Mljetu, točnije u zaljevu kod mjesta Polače, a snimila ga je naša čitateljica.

Radi se o plovilu koje je osnivač Amazona platio 75 milijuna dolara te se nalazi na 227. mjestu najvećih jahti svijeta. Jahta je duga 75.25 metara, a široka 12 metara. Ima gaz od četiri metra, čelični trup i aluminijsko nadgrađe. Tu je i mini heliodrom. Abeona je zapravo prateće plovilo za Koru te služi za prijevoz namirnica, vozila i opreme za glavnu jahtu. 

Inače, Bezos je u Hrvatsku uplovio superjahtom vrijednom čak 500 milijuna dolara imena "Koru" koja je prvo uočena kod Elafitskih otoka, a nešto kasnije bila je usidrena kod otoka Lokruma. Bezosova superjata dugačka je 127 metara ti može primiti 18 gostiju te zahtijeva posadu od čak 40 ljudi. Za godišnje održavanje i pogon ovog luksuznog plovila Bezos izdvaja oko 25 milijuna dolara.

No, da nije sve baš bajno, potvrđuje i jedna kontroverza koja ju prati. Inicijalno je građena u Rotterdamu, a problem je nastao jer je brod bio previsok te zamalo oštetio povijesni most Koningshaven. Koru ima jarbole duge do 29 metara visine, što je onemogućavalo prolaz povijesnim mostom.

Ovom jahtom Bezos je proteklih tjedana plovio Sredozemljem, pa je bilo moguće vidjeti je u Grčkoj i Italiji. U Grčkoj mu je društvo pravila i slavna glumica Demi Moore
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije