Kusturica odgovorio Pejakoviću

"Ne bih zalazio u sarajevsku maglu"

kusturica_nnn_bih_20112015
21.11.2015.
u 06:00

Redatelj smatra kako bi ga u nekoj od kavana rado linčovali

Proslavljeni redatelj Emir Kusturica poručio je glumcu Josipu Pejakoviću kako se neće moći odazvati njegovu pozivu da posjeti Sarajevo jer "ne bi zalazio u sarajevsku maglu".

Kusturica je rekao kako je u Zakoniku cara Dušana pisalo da svaki stanovnik Srbije mora gosta primiti i nahraniti i, ako je magla prekrila put, izvesti ga do vidljive točke kako bi čovjek mogao nastaviti putovanje.

"Bojim se, posebno ovih hladnih dana, iako je klima promijenjena, da su u Sarajevu vremenski uvjeti nepovoljni. A kako tamo nisu potpali pod Dušanov zakonik, ostavit ćemo moj dolazak u Sarajevo kao neriješeno pitanje", rekao je Kusturica za Blicov prilog TV i Pop kultura. Na pitanje pod kojim uvjetima bi opet otišao u grad svog djetinjstva i mladosti, Kusturica je rekao: "Neka u Sarajevu naprave nešto što bi bilo uvaženo u povijesnom i vremenskom stroju. Neka podignu objekt koji je pravoslavni ili katolički, neka urade nešto što smo mi uradili u Višegradu. Bit će to dobro i za naš i za njihov i za cijeli svijet. I to da urade, opet ne bih otišao", rekao je Kusturica.

U povodu najave Pejakovića da će "podmetnuti pleća kako bi Kusturicu doveo u Sarajevo" i s njim "sjeo" u nekoj od tamošnjih kavana, srpski redatelj je odgovorio kako pretpostavlja da bi, "kao što je to red na Balkanu", ta kavana bila podvojena i da bi u njoj bilo onih koji bi ga rado linčovali, ali i onih kojima je Izetbegovića na vrh glave. "Bilo bi u toj kavani likova kao u Andrićevoj "Gospođici", smatra Kusturica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije