OLIVIA MUNN

Slavna glumica javila se iz bolnice i objavila šokantne vijesti: 'Nisam imala vremena za plakanje'

Olivia Munn
Instagram
13.03.2024.
u 18:28

Dijagnosticirali su mi rak dojke. Nadam se da ću dijeljenjem ovoga pomoći drugima pronaći utjehu, inspiraciju i podršku na njihovom vlastitom putovanju, napisala je Olivia u opisu fotografija, a zatim je i opisala što joj se dogodilo

Poznata američka glumica Olivia Munn (43) otkrila je da joj je dijagnosticiran rak dojke. Glumica najpoznatija po ulogama u seriji HBo-ovoj seriji "Uredništvo", te filmovima "X- men: Apokalipsa" i "Oceanovih 8" vijest je objavila na Instagramu. 

- Dijagnosticirali su mi rak dojke. Nadam se da ću dijeljenjem ovoga pomoći drugima pronaći utjehu, inspiraciju i podršku na njihovom vlastitom putovanju, napisala je u opisu fotografija, a zatim je i opisala što joj se dogodilo. 

 - U veljači 2023. godine, kako bi bila proaktivna oko svog zdravlja, obavila sam genetski test koji provjerava 90 različitih kancerogenih gena. Bila sam negativna na sve, uključujući i BRCA (najpoznatiji gen raka dojke). Moja sestra Sara je također bila negativna. Nazvale smo jedna drugu i dale si peticu putem mobitela. Iste zime sam išla na mamografiju. Dva mjeseca kasnije dijagnosticiran mi je rak dojke. Posljednjih 10 mjeseci sam imala četiri operacije, toliko dana provedenih u krevetu da ih ne mogu ni izbrojati, a naučila sam više nego što sam mogla zamisliti o raku, tretmanima i hormonima. Iznenađujuće, plakala sam samo dva puta. Mislim da nisam osjećala da imam vremena za plakanje. Moj fokus se smanjio i posložila sam bilo kakve emocije koje su mogle utjecati na moju mogućnost da ostanem čiste glave. Težila sam tome da me ljudi vide dok imam energije, kad sam se mogla obući i izaći iz kuće, kad sam mogla odvesti svog malenog dječaka u park. Čuvala sam dijagnozu, brigu, oporavak, tablete protiv bolova i papirnate haljine u privatnosti.

Trebala sam uhvatiti daha i proći kroz najteže trenutke prije nego što sam ovo podijelila - napisala je glumica.
Dodala je i kako joj rak ne bi bio dijagnosticiran da nije bilo njezine doktorice, koja je odlučila izmjeriti njezin rizik od raka dojke.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by o l i v i a (@oliviamunn)

 

Sljedeću je mamografiju imala zakazanu tek za iduću godinu. Napisala je i kako joj je njezina doktorica 'spasila život'.

- Doktorica je provjerila sve faktore, kao što su moja dob, povijest raka dojke u obitelji i činjenicu da sam prvo dijete dobila s 30 godina. Otkrila je da je moj rizik bio 37 posto. Zbog tog rezultata me poslala na magnetsku rezonanciju, nakon koje je uslijedio ultrazvuk, a onda i biopsija. Biopsija je pokazala da sam imala luminalni tip B karcinom u obje dojke. Luminalni tip B je agresivni rak koji se brzo širi. 30 dana nakon biopsije sam imala duplu mastektomiju. Jedan dan sam se osjećala sasvim dobro, drugi dan sam se probudila u bolničkom krevetu nakon 10 sati operacije.

Imam sreće. Otkrili smo ga s dovoljno vremena da imam opcije. Želim isto za bilo koju ženu koja će se možda susresti s ovim - ispričala je Olivia. Zahvalila se i svojim prijateljima i obitelji koji su joj dali ogromnu podršku tijekom teških trenutaka. 

Inače, Olivia je u nedjelju prisustvovala after partyju Vanity Faira nakon dodjele Oscara, samo tri dana prije nego što je svoju dijagnozu podijelila s pratiteljima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije