banja luka

Baka: Ovaj susret nije se ni trebao igrati

09.03.2018.
u 08:30

Zrinjski je zaustavljen u blatu Banje Luke, a Mostarce je više od gubitka bodova u borbi za naslov prvaka zaboljela činjenica kako je navodno netko iz Nogometnog saveza BiH sucu Vladimiru Bjelici naredio kako se utakmica na Gradskom stadionu mora odigrati. Trener Blaž Slišković nakon susreta je istaknuo kako nisu postojali ni minimalni uvjeti za nogomet.

- Čestitam momcima koji su nastupili na “lijepom terenu”. Bilo je zadovoljstvo vidjeti kako “plivaju”. Nisam ja trener vaterpolskog nego nogometnog kluba. Ne može se na ovakvom terenu prikazati igra. Momčadima je preostalo samo da prebacuju sredinu terena i snalaze se u močvari. Moja su 3-4 igrača ozlijeđena, ne zbog grubosti domaćih nego zbog uvjeta. Neću tražiti odgovornog, ali utakmica je trebala biti odgođena. Sudac je bio “za”, navodno je naredba iz Sarajeva došla da se igra i to je odlučilo. Mogla se utakmica prolongirati za 24 sata i bilo bi bolje. Odnijeli smo bod, mislim, zasluženo, kao i domaćini, ali da smo nešto prikazali, nismo. Zašto sudac ne baci loptu da vidi može li odskočiti? Smjernica je došla iz Sarajeva da se igra - istaknuo je Slišković na konferenciji nakon utakmice.

Trener Zrinjskog kritizirao je i upravu Borca, koja je kasno pristupila čišćenju snijega.

- Mora se teren očistiti navrijeme. Mi smo četiri dana prije utakmice u Mostaru očistili teren, ovdje to nitko nije uradio. Domaćin je htio uzeti bod na ovakvom terenu, mi nismo mogli.

Na drugoj strani, u Borcu smatraju kako su uvjeti bili identični i kako nije bilo svrhe ranije čistiti teren jer su snijeg i kiša padali neprestano, a slični uvjeti su se očekivali i dan kasnije.

- Mislim kako smo po vrlo teškom terenu bili za nijansu bolji sastav, bolje smo se prilagodili terenu. Bodovi su trebali ostati u Banjoj Luci, ali što možemo. Puno truda ulažemo u sve ovo, a nemamo nikakvu podršku. Borimo se za ovaj klub i grad, mislim kako se nismo osramotili. Naši igrači igraju za 700-800 maraka, a neki igrači Zrinjskog su plaćeni i po 10.000 maraka pa je jasno kakav smo rezultat napravili. I ja bih volio igračima kazati da odigraju pas u prostor, a ne da izbijaju loptu kako ne bi bilo problema. Sad nam slijedi susret protiv Čelika u kojem će se protivnik braniti i traži prigodu da nas na teškom terenu iznenadi, ali uradit ćemo sve kako bismo došli do pobjede i da umnogome olakšamo nastavak natjecanja - rekao je Igor Janković, trener Borca.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije