Planovi za 2016.

Beljo: Za BiH ću se boriti u Londonu ili Las Vegasu

damir beljo
VL FOTO
04.01.2016.
u 11:51

Zastava BiH će se sigurno zavioriti, u Londonu ili Las Vegasu, a bit će što Bog bude dao!, kaže Beljo

U 2015. godini na bh. nebu uz “stalne” sportske zvijezde (Džeko, Teletović, Džumhur) zasjale su i nove. Amel Tuka i mladi košarkaši obradovali su mnoge u zemlji koja je gladna sportskih uspjeha, a ravnopravno s njihovim zvijezdama zasjala je i ona Mostarca Damira Belje, piše Faktor.

Ovaj profesionalni bokser napravio je nešto što nitko nikad pod zastavom BiH nije napravio. “Bombarder s Neretve” osvojio je naslov prvaka u jednoj od najvažnijih bokserskih verzija. Neka vas ne zbunjuju razne vijesti da je ovaj ili onaj bokser europski ili “interkontinentalni” prvak u ovoj ili onoj “skraćenici”.

U vrhunskom boksu samo su četiri verzije koje se priznaju (WBA, WBC, WBO i IBF) kao najvažnije, a upravo u jednoj – WBO, titulu europskog prvaka drži bokser iz BiH Damir Beljo.

– U 2015. godini ostvario sam svoj san i taj san još živim. Od te četiri najcijenjenije verzije ja sam postao prvak u WBO-u, koja slovi kao najvažnija od svih. Tu su pravi prvaci i nadam se da ću u 2016. sebe, svoj narod i svoju zemlju upisati među prave, istinske svjetske prvake – poručio je Damir Beljo za Faktor.

Osvojivši, potom i obranivši titulu prvaka Europe po WBO u kruzer kategoriji Damir Beljo je ušao u najuži krug onih koji se mogu nadati da će biti izazivači svjetskom prvaku, a svjetski prvak u toj verziji i toj kategoriji je Poljak Krzysztof Glowacki, koji je iznenađujuće pobijedio Muamera Hukića, odnosno Marca Hucka, pod čijim imenom se bori ovaj bokser porijeklom iz Sandžaka.

– Moja želja je da se borim u Las Vegasu i da napadnem svjetski naslov protiv Glowackog, ali znat će se vrlo brzo, najkasnije do kraja veljače. Ili ću u travnju braniti svoju titulu, najvjerojatnije u Londonu, ili ću u Las Vegasu u svibnju napasti svjetsku titulu. Zastava BiH će se sigurno zavioriti, u Londonu ili Las Vegasu, a bit će što Bog bude dao! – dodaje Beljo.

Zato se ovaj Mostarac već počeo pripremati za mogući meč, iako mu se ruke još nisu oporavile od meča s Rasulijem, kada je polomio obje šake.

– Već sam počeo s pripremama, jer moram biti spreman za oba scenarija, bilo da se borim u travnju ili svibnju. Desna šaka se još nije u potpunosti oporavila, ali ide na bolje, zaključio je Damir Beljo.

S prostora bivše Jugoslavije nekoliko je prvaka u važnim bokserskim verzijama, ali samo Beljo se bori pod zastavom Bosne i Hercegovine. Srbijanac Nenad Borovčanin je iz Banje Luke, ali boksa pod zastavom Srbije, a poput Belje i on ima titulu prvaka Europe u WBO verziji.

Muamer Hukić i Adnan Ćatić Bošnjaci su koji pod imenima Marco Huck i Felix Sturm nastupaju pod njemačkom zastavom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije