Tužan oproštaj:

Bilić prvi put izgubio od velikana, United ide u polufinale

Tužan oproštaj:
13.04.2016.
u 22:20

West Ham je u posljednjoj utakmici na Upton Parku poražen s 1:2 poražen od Manchester Uniteda koji je izborio mjesto u polufinalu FA kupa. Umjesto spektakla, navijači i igrači West Hama su imali tužan oproštaj od Uptona koji nakon 112 godina više neće gledati kup utakmice, a pobjedama će se nadati na novom stadionu, piše Goal.

Prvih 15 minuta na je u potpunosti pripalo igračima West Hama koji su dobivali sve bitke na sredini terena. Najbolji pokušaj koji se iz tog razdoblja može izdvojiti je onaj Dimitrija Payeta iz slobodnog udarca s lijeve strane. Pokušao je iznenaditi De Geu udarcem u bližu vratnicu, ali nije imao nekih većih problema čuvar Unitedove mreže. Usljedilo je buđenje Uniteda koji je do kraja utakmice jednostavno pokazao više (osim u posljednjih 15-ak minuta kada su čekićari pokušavali odvesti utakmicu u produžetke).

Odličnu je priliku imao United u 18. minuti igre, ubacio se s desne strane u kazneni prostor Marouane Fellaini i pucao prema golu, ali je Randolph blokirao. Mogao je belgijski nogometaš i bolje iskoristiti sjajnu poziciju...

Istaknuo se Randolph i u 34. minuti. Martial je proigrao Lingarda koji se uvukao u kazneni prostori upalio snažnu nisku loptu, ali ju je vratar West Hama blokirao lijevom nogom.

United je stigao do vodstva u 54. minuti fantastičnim pogotkom mladog Marcusa Rashforda . Antonio je pokušao gurnuti loptu prema naprijed, ali se odbila od Unitedovog igrača, u brzoj akciji stigla preko Martiala do Rashforda koji se poigrao s West Hamovom obranom i s lijeve strane kaznenog prostora snažno pogodio suprotni gornji kut.

United je veliki korak prema polufinalu napravio u 67. minuti kada je Marouane Fellaini pogodio za 2:0. Martial je pokušao pucati iz dosta nezgodnog kuta, a lopta se odbila do Fellainija koji je spremno dočekao loptu i pospremio ju u mrežu.

Ni desetak minuta nakon pogotka dogodila se zanimljiva situacija na terenu - Ander Herrera je odlučio glumiti ozljedu i tako gotovo zaradio i drugi žuti karton, a kako bi ubrzao igru, Mark Noble ga je iznio s terena.

West Ham je uspio smanjiti zaostatak u 79. minuti preko Jamesa Tomkinsa, a pogotku je prethodila fantastična obrana Davida de Gee. Antonio je oštro pucao nogom na prvu vratnicu, a De Gea je nevjerojatnom reakcijom zaustavio loptu rukom. Otišlo je u korner nakon kojeg smo vidjeli pogodak. Carroll je dočekao loptu na drugoj vratnici, vratio ju  u sredinu, a glavom se na nju bacio Tomkins.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije