Ivan Dodig

“Čilić i ja u paru idemo po olimpijsku medalju”

04.02.2014.,Dom Sportova,Zagreb -  9.ATP turnir PBZ Zagreb Indoors, mec parova Ivan Dodig i Marcelo Melo - Phillip Marx i Michael Mertinak. Photo:Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoić/Pixsell
16.01.2016.
u 07:00

Ivan Dodig prošle godine, na kraju sezone, uspio se vratiti u Top 100 na ljestvici najboljih igrača svijeta. U novu sezonu je ušao s dobrim rezultatima. Za razliku od prijašnjih godina, promijenio je način priprema, što je donijelo velike rezultate. Već duže vrijeme se nalazi u Australiji, a sve s ciljem što bolje pripreme za dolazeći Australian Open.

Ivane, već duže vrijeme te nema u Hercegovini?

Pa prošlo je dosta vremena, skoro 3 mjeseca od kako sam bio doma. Ovaj put pripreme su odrađene na drukčiji način, što se za sada pokazalo kao dobar odabir.

Koliko si zadovoljan početkom nove sezone?

Početak sezone je odličan. Brisbane sam odigrao na visokoj razini i izgubio, kako se kasnije pokazalo, od pobjednika turnira. I to u tri seta tako da mogu biti zadovoljan. Trenutačno sam u Canberri gdje igram polufinale Chellengera, a što je najvažnije, zdrav sam i osjećam se odlično na terenu. To je za sada najvažnije.

Uskoro počinje Australian Open. Kakva su ove godine očekivanja?

Osjećam se jako dobro na terenu i očekujem kako ću odigrati dobro i na Australian Openu. Sigurno da će trebati i malo sreće u ždrijebu, ali na te stvari ne možemo utjecati. Bitno je da nastavim s dobrim tenisom na terenu što je glavni cilj.

U godinu su ušao i s novim trenerom. Martin Stepanek više nije uz tebe. Zašto si se na to odlučio i tko je sada u tvome timu?

Nakon šest godina s Stepanekom odlučili smo obostrano da je došlo vrijeme napraviti malo odmora jedan od drugog. Sigurno da nije bila laka odluka, ali mislim da je bilo nužno nešto promijeniti. Trenersku ulogu su preuzeli moja braća Mladen i Željko, a novi član tima je fizioterapeut Alen Štokan kao i dosadasnji kondicijski trener Stjepan Medak.

Trenutačno si na 90. mjestu ATP ljestvice. Što je cilj za ovu sezonu?

Cilj za ovu godinu je popraviti singl ranking jer mislim da tenis koji igram i kada sam zdrav vrijedi više od trenutačnog rankinga. Nadam se da ću ove godine to i pokazati na terenu.

Ovo je olimpijska godina. Kakve su šanse gledati te na Olimpijadi? Hoćeš li nastupiti i u konkurenciji parova?

Što se tiče Olimpijade, nadam se da ću biti u konkurencij za singl, a što se tiče parova, Marin Čilić i ja ćemo biti, ako sve bude kako treba, u paru. Nadam se kako ćemo zajedno krenuti u pohod prema medalji. Ali još dugo je do prijave. Nadam se da ćemo moći i u mješovitim parovima nešto iskonbinirati. Još uvijek je daleko o tome uopće razmišljati jer sve ovisi o rankingu svih nas na ATP ljestvicama. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije