FPMOZ i ŠN Zrinjski

Dobra suradnja Zrinjskog i studenata

14.09.2018.
u 08:52

Hrvatski športski klub Zrinjski i Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru u siječnju su potpisali ugovor o suradnji. Spomenuta obrazovna ustanova poslala je nekoliko svojih studenata na praksu u Školu nogometa HŠK Zrinjski i takav se sustav za sada pokazao uspješnim.

Prigodna svečanost

Jučer je u mostarskom klubu tim povodom upriličena mala svečanost, predstavljena je vizija Zrinjskog u budućnosti, odnosno vizija rada s mladim nogometašima koji bi, uz podršku kluba i stručnjaka s FPMOZ-a, trebali postati bolji i kompletniji sportaši. Studenti Ivan Dominković i Marin Jovanović već su neko vrijeme priključeni radu ŠN Zrinjski.

- Zahvalio bih dekanu Vasilju i prodekanu Ćorluki što su nam omogućili suradnju za boljitak naše škole nogometa. Od potpisivanja ovog ugovora bili smo na nekoliko predavanja na fakultetu, a njihovi studenti su nam svakodnevno na raspolaganju i donijeli su dosta dobroga. U tom kontekstu ostvarili smo suradnju sa studentima. Njih dvojica će kod nas biti treneri koji će raditi s najmlađim vrstama te će kroz školu prenositi na sve trenere znanje koje steknu na fakultetu. Puno možemo naučiti od njih, a oni mogu doći do novih iskustava koja mogu koristiti u usavršavanju na fakultetu - kazao je voditelj ŠN HŠK Zrinjski Dragan Perić i uručio prigodnu zahvalnicu dekanu Mariju Vasilju.

- Veselim se što sam u velikoj obitelji Zrinjski, danas, a kao što znate, i svake subote ili nedjelje, ovisno o tome kada Zrinjski igra u Mostaru. Raduje me biti na utakmicama. Iskreno mi je drago da su naši studenti prepoznali ovu priliku i iskoristili je na najbolji mogući način.

Kada govorimo o fakultetu i Sveučilištu u Mostaru, uvijek kažemo kako želimo biti svjetionik u društvu, želimo biti ideja vodilja. Bez povezivanja društvene zajednice i sredine u kojoj živimo s fakultetima apsolutno nema smisla ni postojanje fakulteta ni njegovo djelovanje. Svaki student na svoj način doprinosi radu fakulteta, ali isto tako svi oni iz društvene sredine i zajednice svojim prijedlozima i idejama pomažu fakultetu da bude još bolji - kazao je Vasilj.

- Nama je važno imati jedan takav vid prakse za svoje studente. Naši studenti imaju više teorijskog, a manje praktičnog znanja zbog nemogućnosti da kvalitetno organiziramo praksu na fakultetu. Tako da smo sa Zrinjskim dobili jednu dopunu svojih teorijskih znanja kroz praktični dio i sa završetkom fakulteta mogu reći da znaju i teoretski i praktični dio. Najviše zasluge za to pripadaju gospodinu Draganu Periću koji je svoje trenere i sebe stavio na raspolaganje svim našim studentima. Nadam se kako će ova suradnja u sljedećim godinama biti još aktivnija - kazao je prorektor FPMOZ-a Marin Ćorluka.

Predstavili projekt

Studenti Dominković i Jovanović na kraju su novinarima predstavili program rada “Zrinjski, danas i sutra”, koji je uprava kluba usvojila. Ukratko, program podrazumijeva da oni najmlađi igrači, osim nogometnih treninga, prođu i prilagođene treninge u gimnastici, plivanju, džudu te drugim sportovima kako bi popravili svoje fizičke mogućnosti, motoriku i ostale parametre koji su im potrebni za nogomet. U radu s igračima starijim od 12 godina naglasak je na poboljšanju fizičkih performansi kako bi mladi igrači bili spremniji za seniorski nogomet.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije