IDU U DODATNE KVALIFIKACIJE

Evo što Rusi pišu nakon poraza od Hrvatske, sad im je jasno zašto se igralo u Splitu

Goran Stanzl/PIXSELL
14.11.2021.
u 21:36

"Nije čudo što su Hrvati izabrali Poljud za stadion na kojem se igrala završna borba. Ne možemo reći da je moderan, no tamo je uvijek najvruća atmosfera", navodi SovSport.

Rusija je danas protiv Hrvatske na Poljudu imala izravan nastup na SP-u u Kataru do 81. minute. Tada se dogodio autogol Fjodora Kudrjašova koji je Ruse gurnuo na drugo mjesto skupine, a vatrene odveo na šesto svjetsko prvenstvo.

Evo što ruski mediji pišu nakon poraza.

"Stravične brojke u porazu od Hrvatske", piše Sports pa objašnjava da statistika najbolje opisuje kako je utakmica izgledala. Hrvatska je imala 68.3 posto vremena loptu u nogama, 20 udaraca na gol, a Rusi samo dva. Pri tom je naš protivnik imao samo 55 posto točnih dodavanja što je novi negativni rekord.

"Nije čudo što su Hrvati izabrali Poljud za stadion na kojem se igrala završna borba. Ne možemo reći da je moderan, no tamo je uvijek najvruća atmosfera", navodi SovSport.

U sličnom je tonu i tekst na Izvestiji.

"Hrvatski su navijači napravili nevjerojatnu atmosferu u gradu i na stadionu. Nije čudo što je savez odlučio da se igra u Splitu - domaći navijači su najbučniji u državi. Izveli su moćnu paradu ulicama s upaljenim bakljama u kojoj je sudjelovalo 10 tisuća ljudi. Poljud koji prima 33 tisuće ljudi bio je ispunjen do posljednjeg mjesta. Utakmica se igrala po kiši koja je stvarala probleme na travnjaku. A u drugom poluvremenu teren se pretvorio u bazen", navodi Izvestija, dok Komsomolskaja Pravda dodaje:

"Ne može se reći da je potpuno nepravedno ovo što se dogodilo. Kada ste u grču cijelu utakmicu, kada imate samo jedan napad u 80 minuta, kada ste stalno pod strašnim pritiskom i ne nastojite igru maknuti od svoga gola, to ćete sigurno platiti."

"Rusija zaboravila igrati nogomet protiv Hrvatske", navodi ruski Sport Express osvrćući se na činjenicu da se njihova reprezentacija došla braniti te dodaje:

"U drugom poluvremenu nogomet je završio. Teren se pretvorio u močvaru. Sve je završilo kako je trebalo ako uzmemo u obzir povijesnu nesposobnost ruske reprezentacije da izdrži u odlučujućim utakmicama i ako uzmemo u obzir logiku ovoga susreta."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije