VATRENI ODUŠEVILI MARADONU:

Imaju strašnu kontru i lukavo će zaustaviti Ronalda

Maradona
24.06.2016.
u 11:43

Diego Maradona u kolumnu za Times of India, komentirao je i igru reprezentacije Hrvatske.

“Ždrijeb je sve najjače poslao na jednu stranu, što znači da je na drugoj puno lakše. Ali to je samo na papiru, u nokaut fazi velikih natjecanja stvar je samo u tome da što manje griješite i date svoj maksimum, bez obzira tko je suparnik.

Hrvatska ide na Portugal. Hrvati su jako živahni, što su pokazali protiv Španjolske. Remizirali su nakon vodstva 2:0 u utakmici prije, pa primili rani gol od branitelja naslova Španjolaca, to ih je moglo slomiti, ali način na koji se Hrvatska vratila i pobijedila, bez najvećih zvijezda u momčadi Modrića i Mandžukića, svjedoči koliko su čvrsti, odlučni i sposobni! Hrvati su taktički čvrsti kao većina europskih momčadi, koje ne daju puno šansi u obrani. Posebnost te grupe momaka je njihova strašna kontra i otvaranje nakon samo nekoliko dodira lopte!

No, protiv Portugala bi im moglo biti drugačije, ako Ronaldova momčad odluči igrati defenzivnije i čekati kontre, Hrvatska će si trebati kreirati prostor i otkriti plan B. S Modrićem i Rakitićem u vezi, to se od njih očekuje. Ova momčad nema onaj žar iz 1998., ali vrlo je visoko taktički disciplinirana, ima visoku razinu momčadske igre i odlučnosti. Iskustvo mi govori da su to velike i važne stvari uoči nokaut faze.

Portugal je previše ovisan o Ronaldu. Bio je briljantan protiv Mađarske, ali taktički lukavi Hrvati pobrinut će se da ne dobije puno lopti. Morat će se kretati okolo i šanse Portugala ovise o tome koliko će biti uspješan u tome. Portugalci moraju i začepiti rupe u vezi i obrani, jer pogreške ondje mogu dovesti do eliminacije. Da, Hrvatska je favorit.

Wales je izgledao bolje nego Sjeverna Irska zbog Garetha Balea. Realova zvijezda može zabiti iz slobodnog udarca, brz je, a njegovi su ubačaji velika opasnost. Ali Sjeverna Irska može zagorčati Velšanima, imaju snažan momčadski duh i dobro će se zatvoriti.

U prvoj nokaut utakmici sastaju se Švicarska i Poljska, sličnih stilova igre, tjelesno dobrih igrača, brzih i čvrstih. Razlika je jedino u napadaču, koji još nije zabio gol na Euru, nakon 13 u kvalifikacijama: Robertu Lewandowskom. Zato je Poljska zabila samo dva gola u tri susreta…

Za razliku od Copa Americe, gdje je više golova, europske su momčadi obrambeno bolje organizirane, zbog čega smo vidjeli samo 1.92 gola po utakmici. Teško da će se taj prosjek jako podići u nokaut fazi, što znači da je svaki gol dragocijen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije