BiH ima jakog protivnika u dodatnim kvalifikacijama

Irci su u prvoj utakmici značajno oslabljeni

dfaffa
19.10.2015.
u 06:15

Ždrijeb je odlučio da BiH u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Euro snage odmjeri s Irskom koju izbornik Mehmed Baždarević jako cijeni. Za njega, međutim, nema nepobjedivih i neprolaznih, pa samim time ni favorita. Što se onda može reći za Irsku koja je uspjela u dva navrata za redom ostati neporažena protiv svjetskih prvaka Nijemaca?!

Prvi susret 13. studenog

Prvi susret se igra 13. studenog u Zenici (20.45), mogao bi biti od velikog značaja jer će protivnik nastupiti oslabljen. Neće biti Johna O’Shee zbog crvenog kartona, zatim Johna Waltersa zbog žutih, a upitan je i nastup najboljeg igrača Shana Longa koji je teže ozlijeđen.- Znamo koliko su im važni ti igrači. Možda su im i najvažniji u momčadi i to može biti veliki plus za nas. Međutim, njihove zamjene će također dati sve od sebe i imat će veliki motiv, tako da smo itekako oprezni, kaže nam Baždarević. - Najvažnije od svega je kako ćemo mi biti spremni. Nadam se da neće biti ozljeda i da će igrači biti u dobroj formi. Uz to, nadam se kako će se i Edin Džeko vratiti u ritam utakmica, a Muhamed Bešić u potpunosti oporaviti kako bismo mogli računati na njega, barem u uzvratu, jer nas očekuju dvije jednako teške utakmice. Upravo s Bešićem u Evertonu svlačionicu dijeli najveći broj irskih reprezentativaca, njih četvorica, a stručni stožer BiH već počinje prikupljati sve potrebne informacije o protivniku. Sigurno je kako izbornika i njegove suradnike ne može iznenaditi irska snaga. - Teško je reći koja je utakmica mjerilo njihove snage. Nisu izgubili od Njemačke, a mučili su se s Gruzijom i Škotskom. Protiv jačeg protivnika i oni igraju jače, pa čak nekad i prebacuju svoje stvarne limite. Čvrsti su, jaki su i bore se za svaku loptu, ali vjerujem da ćemo ih znati smiriti i pokazati im da smo bolji. Imamo kvalitetu za to, dodaje Baždarević koji dodatne kvalifikacije smatra nagradom za sve što su on i igrači učinili.

Džeko poznaje igrače Irske

Kvalifikacije su bile gotovo izgubljene, a u šest utakmica pod Baždarevićevim vodstvom BiH je uspjela pobijediti u pet i plasirati se u play-off. Edin Džeko, kapetan bh. vrste i najbolji strijelac BiH svih vremena, nije nastupio u posljednja dva susreta kvalifikacija zbog ozljede koja je sada stvar prošlosti, - Poznajem većinu igrača Irske iz Premiershipa, ali isto tako vjerujem da i oni poznaju nas. Svi, uostalom, znamo snagu Irske, koju jako cijenimo i koja se do posljednjeg kola borila za odlazak na Euro. Činjenica da nisu izgubili u dvije utakmice protiv Njemačke dovoljno govori o njihovim kvalitetama, kaže Džeko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije