Transferi

Krupa prodajom Koljića i Jašarevića osigurala cijeli godišnji proračun

07.02.2018.
u 10:00

Dvama transferima u inozemne klubove u zimskom prijelaznom roku Krupa će gotovo osigurati proračun za kompletnu iduću sezonu od 500.000 eura.

Prvi inozemni transferi

Prelasci Elvira Koljića u poljski Lech Poznan, te Irfana Jašarevića u švedski Dalkur, prvi su inozemni transferi momčadi iz kanjona Vrbasa koja polako naplaćuje svoj rad iz ranijih godina, kada su strpljivo stvarali igrački kadar. Prvo je mladi bek otišao u Švedsku za 150.000 eura, da bi zatim bio dogovoren odlazak povremenog reprezentativca BiH Koljića za 350.000 eura, uz uvjet da odigra dobro šest mjeseci u poljskom klubu. Naime, napadač Krupe će do kraja sezone igrati, a Lech ima pravo otkupa za spomenutu svotu, i to na tri godine nakon isteka.

- Ovo su samo prvi koraci našeg kluba. Odlazak Jašarevića otvorio nam je vrata jer smo ostvarili prvi inozemni transfer na kojem smo mnogo naučili, a sad, odlaskom Koljića, pokazali smo kako je naš dug rad napokon došao na naplatu. Našim momcima želimo osigurati klubove u kojima će dalje napredovati, a i mi ćemo kao klub zaraditi na njihovim daljnjim transferima. Ovo je samo početak jer imamo još nekoliko nogometaša koji su zanimljiviji klubovima, ne samo u Europi, i moguće je čak da će i u ovom prijelaznom roku još netko otići - poručio je Draško Ilić, predsjednik kluba.

Bio neperspektivan u Borcu

Koljića su kao neperspektivnog iz Borca odveli u Krupu, gdje je došao i do dresa reprezentacije BiH, a sada i do angažmana u Poljskoj.

- Od početka smo radili strpljivo, prelazili iz ranga u rang, a uz to nastojali formirati momčad od mladih nogometaša iz našeg okruženja. Uspjeli smo u tomu i sada je taj rad došao na naplatu. Tu su ulaganja u teren s umjetnom travom, stadion, prostorije... te imamo motiv više da nastavimo raditi u budućnosti. Ovo je samo početak – poručio je Dragomir Ilić.

Odlazak Koljića stvorit će velike probleme treneru Slobodanu Starčeviću.

- Odlasci su za našu regiju neminovnost, ali na nama je tražiti rješenja i snalaziti se. Ima tu sad mladih igrača koji će s iskusnim Fajićem dobiti priliku - poručio je Starčević. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije