TEŽAK PORAZ

Nastavilo se hrvatsko prokletstvo: Kaubojima sada igra samo teorija...

Hrvatski rukometaši
PIXSELL
14.01.2023.
u 09:25

Nastavilo se prokletstvo Husqvarna dvorane u Jönköpingu. Rukometaši Hrvatske upisali su i sedmi poraz od sedam utakmica. Triput smo u ovoj dvorani gubili na Svjetskom kupu, triput u skupini na Europskom prvenstvu i sada na otvaranju Svjetskog prvenstva. U prvoj utakmici turnira izabranici Hrvoja Horvata izgubili su od Egipta (22:31). Ovim visokim porazom gotovo je sigurno da nećemo vidjeti četvrtfinale. U redu, još postoji nekakva teorija, ali na klimavim nogama.

Čak da u sljedećim utakmicama pobijedimo SAD, Maroko, Tunis, Bahrein ili Belgiju, za plasman među osam trebat će nam pobjeda nad Danskom. I to s osam razlike ili s pogotkom razlike ak Egipat izgubi u sljedećim susretima tri boda, dva od Danske i još jedan od bilo koga drugoga. A Danska ima jasan cilj na ovom SP-u – treći put uzastopce osvojiti zlato. I pored svega Danska će protiv nas imati podršku 10 000 svojih navijača kojima je dovoljno da samo prođu most između Copenhagena i Malmöa gdje će se igrati drugi krug.

- Objektivno, četvrtfinale nam je u ovom trenutku jako daleko. Ovo je šokantan poraz, poraz za koji jednostavno nemam objašnjenja. Od prve minute nismo bili pravi. Obrana nije išta odigrala,a u napadu smo dosta toga promašili. Koji su razlozi? E znam, možda smo izgorjeli u želji. Imali smo možda kakvu-takvu priliku početkom drugog poluvremena kada smo imali napad za minus dva, ali nismo zabili i Egipat je brzo otišao na nedostižnu razliku – rekao je Domagoj Duvnjak.

Ulazak u utakmicu bio je jako loš pa ne čudi što smo prvo poluvrijeme odigrali katastrofalno. I to u obrani. Dozvolili smo Egipćanima 16 pogodaka i svi ti pogotci bili su na postavljenu obranu. Kod prvog većeg vodstva "faraona" (9:4) izbornik Hrvoje Horvat zatražio ej time-out i promijenio gotovo kompletnu postavu. Nekih većih pomaka u igri nije bilo. Ono što nam je uvijek bio velik problem i ovdje se nastavio. Vratari su imali samo jednu obranu (Slavić) u prvih 30 minuta. Malo i nedopustivo. Probao je Horvat mijenjati obrani, iz 6-0 u 5-1 ali bez učinka. Bilo je tužno gledati lica naših navijača kojih je došlo preko 3000 iz svih krajeva Švedske. Zazivali su navijači pobjedu, navijali, ali uzalud. Ni taj vjetar u leđa nije pomagao.

- Iskreno mi je žao navijača koji su došli u velikom broju i zbog kojih smo se osjećali kao da igramo doma – rekao je Lovro Mihić.

Željko Musa nije vjerovao da ćemo ovako uvjerljivo izgubiti.

- Nisu oni nas ničim posebno iznenadili. Sve smo znali kako će igrati. Jedino iznenađenje bila je naša loša igra. Obrana je stalno kasnila, nismo dobro zatvarali njihove vanjske igrače. Kao da nismo došli na utakmicu – iskreno će Musa.

- Malo je igrača koji mogu dobiti prolaznu ocjenu, jedan od njih je svakako Igor Karačić.

- Nemam pojma što nam se dogodilo,. Moram prespavati, pogledati snimku i onda nešto pametno reći. Borili smo se, ali jednostavno nije nešto bilo dobro. Znam da je četvrtfinale teško dostižno, ali dok se igra moramo se nadati. Turnir je tek počeo – rekao je Karačić.

Hrvoje Horvat, izbornik Hrvatske, nije bio sretan.

- Nema ni najmanja sitnica kojom mogu biti zadovoljan. Obrana je bila jako, jako loša. Igrali smo bez kontakta, stalno smo kasnili u izlascima na njihove pucače. Zapravo, ima jedna stvar zbog koje sam sretan – naši navijači koji su došli u velikom broju, a mi im se nismo odužili baš ničim – istaknuo je izbornik.

- Sigurno je da ćemo napraviti jedan dobar sastanak na kojem ćemo svi sve reći jedan drugome. Svatko prvo mora počisti ispred sebe svoj kvadratni prostor, svoje dvorište. Ne znam iz kojeg se razloga uvukla još dodatna nervoza – priča Horvat.

Od plakanja neće biti bolje

Što se dogodilo s Cindrićem, nije uputio nijedan šut, malo je igrao?

- Egipćani su ga dobro proučili i zatvorili. Ali, nije Cindrić bio problem ove utakmice. Problema je bilo puno. Ne znam odakle da počnem....Vratari su trebali biti puno, puno bolji. Jednostavno moramo ovo nekako pregrmjeti i fokusirati se na prvu sljedeću utakmicu. Od plakanja nam sigurno neće biti bolje – zaključio je Hrvoje Horvat.

Komentara 1

Avatar micelj
micelj
10:06 14.01.2023.

Budimo realni ovo je prava vrijednost naseg rukometa. Nadam se da cemo se brzo vratiti tamo gdje pripadamo..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije