loš početak sezone

Nemoćni “trojanci” rasipaju ugled i bodove, nemaju objašnjenje za slabu igru

12.09.2020.
u 18:50

To se ni u najcrnjim snovima pristaša GOŠK-a nije očekivalo. Poslije 5. kola Prve federalne nogometne lige, Gabeljani su na začelju tablice sa samo tri boda! Ni činjenica da im društvo prave rivali iz Čapljine ne pruža ni minimum utjehe. To je za ljubitelje nogometa koji prate federalno prvenstvo u BiH veliko iznenađenje, a ne samo navijače ovoga kluba, za koji su neki tvrdili da će se u ovoj sezoni prošetati prema Premijer ligi BiH. Kao cilj u ovoj sezoni to je zacrtala i uprava GOŠK-a, piše Večernji list BiH. 

Prvi počeli s pripremama

U tom duhu 20-ak dana prije ostalih prvoligaša, 17. lipnja, Gabeljani su započeli pripreme. Umjesto nekolicine igrača koji su otišli, dovedeni su novi, govoreno je, bolji. Međutim, na četiri-pet prinova nije se stalo, slijedili su novi dolasci. Zajednički su na kompletiranju ekipe radili trener Vule Trivunović i uprava. Cilj su u prvom redu bili mladi nedovoljno afirmirani igrači, kojima bi GOŠK bio odskočna daska u karijeri. Klub je računao da će na tom dvostruko profitirati – em će ostvariti uspjeh em će uz to i zaraditi kada pođu u bogatije klubove.

Za pripremno razdoblje odabrani su uglavnom jaki suparnici, premijerligaši Velež 1:1, Željezničar 1:2, Zrinjski 1:2, Sarajevo također 1:2. Te utakmice, igra, pa i rezultati, pružile su lažnu nadu “trojancima” da s igračkim pogonom dobro stoje. Opomena im nije bio ni domaći poraz 2:3 od konjičkog Igmana, kao ni samo 2:2 protiv Jadrana iz Ploča. Dakle, GOŠK u pripremnom razdoblju nije dobio ni jednu utakmicu, što je olako shvaćeno. Tek kad su “trojanci” stradali u Bihaću, 0:1, gdje se gotovo ne sjećaju poraza, u prvom kolu, počele su se rađati sumnje u mogućnosti ekipe.

Trener Vule Trivunović odstupio je poslije poraza u od Zvijezde u Gračanici, 0:1, odnosno tri osvojena boda u prva tri kola. Da je kriza puno dublja, potvrdio je domaći poraz od Radnika, 1:2, najmlađe ekipe u ligi. Tu utakmicu s tribina je pratio i novi trener Igor Pamić, no ni to anemičnim “trojancima” nije bilo od pomoći. U međuvremenu stigla su i tri igračka pojačanja Vladimir Oršulić iz Širokog Brijega, Vedin Kulović i Budimir Šarčević iz Tuzla Cityja. Da nevolja bude veća, Oršulić je stigao ozlijeđen, pa nije bio spreman za igru. Slijedio je novi gostujući poraz opet 0:1, od Bratstva u Gračanici i začelje ljestvice!

Dakle, u protekla tri mjeseca GOŠK je potrošio za federalnu ligu veliki novac, potrošio je mladog trenera, igrači su izgubili samopožrtvovanje, uprava strpljenje, jednostavno, sve je krenulo nizbrdo. Kako zaustaviti gubitnički hod, pitanje je koje lebdi iznad Podvale, nakon pravog odrona? Kako vratiti povjerenje sponzora, pristaša i simpatizera, sportske javnosti..., previše je pitanja na koja zasad, nema odgovora. Odgovor ne može dati ni Igor Pamić?

Nema objašnjenja

Ni najbolje involvirani u stanje u klubu nemaju objašnjenje, vjerovali su, kažu, treneru, trener je vjerovao njima i tu se krug zatvara. Valja reći da uigravanje protiv, uglavnom, jakih momčadi, nije bilo sretno rješenje. Sličnu pogrešku GOŠK je već napravio u ljeto 2018. godine kada je igrao i pobjeđivao slabije, a onda u prvenstvu zaribao. Istina, i tada je početak bio bolji od sadašnjeg. Dalje, očito se debelo pogriješilo pri dovođenju igrača, ekipa je bez pravih skakača u obrani i napadu, bez igrača za brzu tranziciju lopte, pa protivnici lako čitaju akcije. Dijelom i zbog toga Gabeljani nisu u mogućnosti ostvariti pritisak i slično. Uglavnom, puno je posla, a sljedeća utakmica protiv Igmana pokazat će hoće li se GOŠK boriti za goli prvoligaški život ili ima snage i za nešto više. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije