GDJE SU PARE?

Neymaru prijeti do šest godina zatvora!

Reuters/Pixsell
01.11.2018.
u 21:26

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je s vremenom priznao da se u transferu 'izvrtjelo' više od 86 milijuna eura.

Ponajbolji nogometaš svijeta Neymar mogao bi se naći iza rešetaka zbog muljaže prilikom njegova transfera iz Santosa u Barcelonu 2013. godine. Brazilski napadač je suočen s optužnicama koje uključuju prijevaru i korupciju, a slučaj se istražuje još od 2014. godine. 

Ukratko, kada je doveden iz Santosa, Barcelona je ustvrdila da je Neymara platila samo 17 milijuna eura.

Međutim, u međuvremenu je otkriveno da je Brazilac dobio 40 milijuna eura u plaći, a predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je kasnije potvrdio da se u tom transefru sveukupno 'izvrtjelo' više od 86 milijuna eura.

Tko je sve i kako razgrabio novac još uvijek nije u detalj poznato, ali se zna da je svoju tužbu pokrenula i investicijska tvrtka DIS, koja je navela da sve do dan danas nije primila svoj novac u cijelosti, a bilo je ugovoreno da ima pravo na 40% transfera. 

Neymar se još uvijek nije uočio sa sucima, a njegova obrana je zatražila da se tim sporom bavi brazilsko, a ne španjolsko pravosuđe. Ipak, čini se da tom zahtjevu neće biti udovoljeno, što ne znači da će Neymar nužno u zatvor.

Dosadašnje je praksa pokazala da španjolski sudovi nogometaše ulovljene s prstima u pekmezu radije deru drakonskim novčanim kaznama, ali da imaju mogućnost Neymara poslati iza rešetaka, imaju. Naravno, ako se dokaže da je sadašnji napadač PSG-a jako dobio bio upućen u nezakonite radnje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije