OPET SA ŽIŽIĆEM

Pa-pa, NBA: Dragan Bender se vraća u Maccabi! 'Ponos Izraela' ići će na moćni hrvatski pogon

23.09.2020.
u 13:03

Sada je, kao i Žižić, prelomio. A odluka je bila utoliko lakša jer iz Maccabija je otišao Quincy Acy pa će Bender biti prva opcija za krilnog centra iako je uglavnom zadnjih godina bio isključivo petica

Ante Žižić i Dragan Bender opet zajedno? Ako je vjerovati uglavnom pouzdanom Eurohoopsu, bit će tako. Tj., Maccabi Tel-Aviv od nove će sezone biti upogonjen hrvatskim dvojcem pod košem.

Bender, mladi Čapljinac koji je 2016. godine bio četvrti izbor NBA drafta, vraća se u Europu, identičnim putem kao i Žižić s kojim je još prije sedam godina baš iz Splita došao u Maccabi na trening-kamp. I ostavio dojam.

I dok Žižić nije ostao u Tel-Avivu, već preko Darussafake tražio euroligaško iskustvo prije NBA-a, Bender je ondje odradio dvije sezone prije nego je otišao u NBA, u kojemu je u četiri sezone odradio 187 utakmica za Phoenix, Milwaukee i Golden State i u kojima je prosječno ostvarivao 5,4 koša, 3,9 skokova i 1,3 asistencije... Uglavnom, skromno za četvrtog picka i uopće najvišeg hrvatskog.

Međutim, u dva desetodnevna ugovora s Warriorsima i devet utakmica Bender je ostavio jako dobre preporuke (devet koševa i 5,9 skokova), pa su vijesti išle u smjeru da će ga društvo iz Oaklanda višegodišnjim ugovorom zadržati u svojim redovima i kada se vrate Curry, Thompson, Green... Vrlo jednostavno, za male novce mogli su dobiti čovjeka koji može "dati ruku".

No, od toga neće biti ništa. Pa će Bender u Europu s kojom je ozbiljno koketirao još prošlog ljeta kada ga je zvao CSKA, ali javio se Milwaukee. Koji je Bendera otpustio početkom veljače.

Sada je, kao i Žižić, prelomio. A odluka je, uz, dakako, ulogu Nikole Vujčića, bila utoliko lakša jer iz Maccabija je otišao Quincy Acy pa će Bender biti prva opcija za krilnog centra iako je uglavnom zadnjih godina bio isključivo petica. U svakom slučaju, na kojoj god poziciji, bitno je samo da igra, ono što nije koliko je trebao zadnje četiri godine i zbog čega nije talent pretvorio u pravu kvalitetu. Uostalom, još mu nisu ni 23. Ima vremena...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije