BORBA S INTEROM

Perez ima adut: Evo čime će Real pokušati zadržati Modrića

Reuters/Pixsell
06.08.2018.
u 09:15

Izgledno je da će Vida otići iz Turske, i to u najjaču ligu svijeta – engleski Premiership.

Priča vezana uz eventualni odlazak Luke Modrića u Inter i dalje puni novinske stupce u Italiji i Španjolski. Iz sata u sat pojavljuju se nove informacije koje su uglavnom u suprotnosti. 

– Modrić ostaje u Realu, cijela ova priča oko Intera najobičnija je glupost. Real ne želi da on ode, a koliko ja znam, ni Luka nije za tu opciju – rekao je izvor iz kluba.

No, španjolski As tvrdi drugačije. Prema njihovu pisanju, Luka je navodno već donio odluku i pokušat će nagovoriti Florentina Pereza da ga pusti u Inter.

Marcelo u Juventus?

U članku se navodi da je hrvatskom reprezentativcu potreban novi izazov u karijeri te da se želi priključiti trojici sunarodnjaka – Perišiću, Brozoviću i Vrsaljku. Talijanski mediji već navode i brojke koje bi trebale biti uključene u cijeli posao. Pa se tako piše da će Inter jednogodišnju posudbu platiti 15 milijuna eura, da bi ga zatim na kraju sezone otkupio za dodatnih 25 milijuna eura. Isto tako, spominje se da bi mu godišnja plaća u Interu s bonusima mogla doseći 11,5 milijuna eura.

Sljedeći tjedan održat će se sastanak između Modrića i klupskog predsjednika Pereza nakon kojega će se znati sve. Real mu priprema bolji ugovor, što je najveći Perezov adut, prema kojem bi se po plaći izjednačio sa Sergiom Ramosom (12 milijuna € godišnje), a iznad bi bio samo Gareth Bale (20 mil. €)

Španjolski mediji pak pišu da će Florentino Perez učiniti sve kako bi zadržao Modrića, jer odlazak hrvatskog veznjaka mogao bi izazvati domino-efekt. Naime, Brazilac Marcelo već je pokazao nezadovoljstvo odlaskom Ronalda, a Lukin odlazak samo bi povećao njegovo nezadovoljstvo.

Talijanski mediji javljaju da bi Marcelo mogao ovog vikenda imati prvu rundu pregovora s čelnicima Juventusa jer u sklopu turneje po SAD-u prijateljsku utakmicu igraju Real i “stara dama”.

A ni tu nije kraj potencijalnim odlascima iz Reala, jer naš drugi kralj, Mateo Kovačić, jasno je svom treneru poručio da želi iz Reala. A mogao bi u smjeru Milana, čiji trener Gattuso inzistira na dovođenju mladog Hrvata.

Svi žele Hrvate

Hrvati su nakon uspjeha na Svjetskom prvenstvu jako tražena roba, pa veliko zanimanje vlada i za Domagoja Vidu.

Sun piše da je Arsenal krenuo po Vidu. Novi trener Unai Emery nikako nije zadovoljan obranom topnika te je upravi kluba dao do znanja kako u posljednjim danima prijelaznog roka hitno pronađu još jednog stopera.

A kao najbolje rješenje nametnuo se hrvatski branič, koji je prije, prema pisanju turskih medija, već sve dogovorio s Liverpoolom. No, taj je posao, prema svemu sudeći, propao nakon što je Bešiktaš odbio Liverpoolovih 16 mil. eura, a redsi odustali nakon što je objavljena početna cijena od 22 mil. eura.

Arsenalu, čini se, nije problem izdvojiti i veći iznos za Vidu te na adresu turskog velikana šalju ponudu od 28 milijuna eura! Sve to nakon što su već potrošili 80 milijuna eura ovog ljeta, a u svlačionici im sjedi šest centralnih braniča...

Predsjednik Bešiktaša Fikret Orman spreman je saslušati predstavnike topnika, no potencijalni kupac je i novi-stari premierligaš Wolverhampton, koji je također označio Vidu kao moguće pojačanje za prvu sezonu u najvišem rangu od ispadanja 2012. godine.

U svakom slučaju, izgledno je da će Vida otići iz Turske, i to u najjaču ligu svijeta – engleski Premiership.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije