Ena Šabanagić, podrijetlom iz Velike Kladuše, zaigrala za SFK 2000

Rođena u Chicagu, odlučila igrati za BiH

14.04.2022.
u 15:29

SFK 2000 dobio je značajno pojačanje. Samira Hurem, trenerica i izbornica bh. nogometne reprezentacije, dobila je pojačanje po mjeri, piše Večernji list BiH. Iz Amerike je stigla Ena Šabanagić, a na preporuku američke organizacije US Soccer Education. Ena je samo jedna od desetak nadarenih igrača i igračica koji su iz SAD-a dobili poziv u neku od bh. vrsta ili klubova.

Veliki potez

Murat Alibašić, zaštitni znak organizacije "US Soccer Education", napravio je još jedan dobar potez za bh. nogomet. Ena je dokazana igračica koja će pojačati tim i reprezentaciju BiH koju vodi Samira Hurem.

- Godinama sam maštala da igram za reprezentaciju BiH i jednoga dana izrazila sam svoju želju pred trenerima u Chicagu. Pričala sam im da pratim igru reprezentacije BiH i da sam čula sve najbolje o radu trenerice Hurem. Oni su upoznali izbornicu s mojom igrom i rezultatima, a ona mi je pružila priliku da se pridružim zmajicama u veljači u kampu u Antalyji. Kad sam dobila ovaj poziv, za mene je to bilo ostvarenje snova. Sad sam u SFK 2000 Sarajevo i sve je kao da sanjam. Manji grad, topliji ljudi. Drago mi je što sam ovdje - iskrena je Šabanagić.

Prvi susret sa suigračicama u Antalyji ostavio je na nju toliko pozitivan dojam da je poželjela napustiti Ameriku i preseliti se u Sarajevo.

- Moram priznati da sam pred polazak iz Chicaga na okupljanje u Antalyi osjećala malu tremu. Prije svega, plašila sam se zbog jezika. Moja obitelj u kući govori bosanski jezik, ali na svim ostalim mjestima to je engleski, tako da se u mojem govoru to, ipak, osjeti. Međutim, s igračicama sam se lako sporazumjela u igri i onda je sve krenulo lako - govori Šabanagić koja je rođena u SAD-u, a čiji su roditelji podrijetlom iz Velike Kladuše.

Igra na krilu

Na terenu Ena je svestrana. Igra krilo, a nije joj strana ni igra na drugim pozicijama. Tijekom boravka u Antalyji zaslužila je potpunu pozornost trenerice Hurem koja joj je otvorila vrata SFK 2000 Sarajevo.

- Ena je ozbiljna i jako dobra igračica i to je pokazala u utakmicama protiv Srbije i Rusije. Bila je standardna igračica u svojoj ekipi u SAD-u, u dobroj je formi. SFK 2000 na sigurnom je putu do 20. uzastopne titule, a zatim nas čeka natjecanje u UEFA-inoj Ligi prvaka. U svibnju BiH će biti domaćin EP-a za kadetkinje i SFK 2000 pružit će punu potporu ovom događaju. Mnogo je lijepih trenutaka pred nama, a Ena svojom željom već ruši granice i upućuje nam na to da je ljubav prema nogometu iznad svega - kazala je izbornica Samira Hurem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije