slavni tenisač

Roger Federer šokirao je milijune navijača kojima nije jasno što se događa: Oprašta li se od tenisa?

Roger Federer
13.08.2021.
u 17:11

Na Roland Garrosu je Roger Federer (40) odigrao sam o tri meča te se povukao zbog ozljede, potom je eliminiran u četvrtfinalu Wimbledona nakon čega je otkazao nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Sve kako bi se što bolje odmorio i spreman dočekao nastup na US Openu koji počinje 30. kolovoza.

No, otkazao je Federer i dva 'pripremna' turnira uoči US Opena, prvo onaj u Torontu, a onda i Cincinnatiju. Navijačima više ništa nije jasno, svi se s pravom pitaju je li to najava da neuništivi Švicarac odlazi u mirovinu?

'Bio sam na odmoru, već duže vrijeme ništa nisam radio zbog koljena. Jednostavno sam morao sve pustiti nakon Wimbledona, trebalo je samo vremena da sve prođe...', pojasnio je Federer u razgovoru za švicarske medije i dodao:

'Ovog tjedna ću se sastati sa svojim suradnicima u momčadi i liječnicima, pa ćemo vidjeti što i kako dalje. U ovom trenutku je sve je još neizvjesno.', prenosi Tportal.hr

Federerov nastup na US Openu je pod velikim znakom pitanja...

'Teško je, prije mi je bilo lakše. Pitanja su tada bila jasna: Gdje je sljedeći turnir i protiv koga igram?, a danas je drugačije. Sada se svako jutro prvo pitam kad ću se vratiti na teren, što sad mogu postići, koji su mi ciljevi, kako ću s obitelji, što kaže moj tim... Sve je drugačije nego prije 10 godina', filozofirao je Roger Federer i pojasnio:

'Sad je kao u boksu. Imam sve manje borbi. Fokus na jednom meču je daleko veći. Morao sam to ponovno naučiti.'

Federer je dugo i vrlo uspješno izbjegavao pitanja o odlasku u mirovinu, najčešće je isticao da o tome niti ne razmišlja, ali kako je prije nekoliko dana napunio 40 godina, taj trenutak više ne djeluje tako daleko.

'Želim ići na NBA, NHL i NFL finala. Želim u Tokio. Želim posjetiti najljepše parkove svijeta sa svojom obitelji. Želim naučiti svirati saksofon, hoću više skijati i uživati u snowboardingu... I, da, želim roniti!', nabrajao je Roger Federer te nakon kraće stanke zaključio:

'Uh, da... Odlazak u mirovinu se definitivno približio...'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije