NITKO NIJE SLUTIO

Salveta koja je promijenila moderni nogomet, evo po čemu

Foto: Twitter
14.12.2020.
u 21:01

Gaspart, tadašnji predsjednik Barcelone, smatrao je da bi bilo rizično zaključiti bilo kakav dogovor s tako mladim igračem nakon što su ga 'eto nešto vidjeli kako igra', ali Gaggioli je zaprijetio da će ga ponuditi drugima

Prije točno 20 godina, argentinski dječarac Leo Messi, potpisao je ugovor s Barcelonom. Sada, 20 godina kasnije, svi se mole da ga klub ne pusti nezadovoljnog s Camp Noua.

Zahvaljujući argentinskim predstavnicima Fabianu Soldiniju i Martinu Monteru, kao i njegovom ključnom kontaktu u Španjolskoj Horaciju Gaggioliju, Leo je stigao u Kataloniju, a upravo je ovaj potonji objavio 'originalni ugovor' Messija i Barcelone.

Joan Gaspart, tadašnji predsjednik Barcelone, smatrao je da bi bilo rizično zaključiti bilo kakav dogovor s tako mladim igračem nakon što su ga 'eto nešto vidjeli kako igra', ali Gaggioli je zaprijetio Kataloncima da će Messija ponuditi drugim klubovima, među kojima i Real Madridu. 

Tri mjeseca nakon početnog kontakta s Barcelonom, Gaggioli je igrao tenis s bivšim nogometašem i tehničkim tajnikom Barcelone Carlesom Rexachom. Nakon utakmice ostali su na ručku na kojem im se pridružio Josep Maria Minguella, čovjek koji je u Barcelonu doveo razne igrače. 

Gaggioli i Minguella pritisnuli su Rexacha da donese odluku o Messiju, a tada je Rexach uzeo papirnatu salvetu i napisao na njoj nekoliko rečenica kojima je odobren dolazak Messija.

Salvetu su potpisali Rexach, Minguella i Gaggioli. Sedam dana kasnije, sami Gaggioli i Rexach dali su službenu valjanost tom dokumentu prije nego je kasnije najbolji nogometaš svijeta započeo svoju bogatu karijeru na Camp Nou. Gaggioli koji danas živi u Andori, čuva salvetu u sefu banke Credit Andorra.

- Mislim da bi salveta trebala biti u muzeju u Barceloni. Taj je papir promijenio modernu povijest kluba -  izjavio je. Prije nekoliko godina muzej je kontaktirao Gaggiolija, ali razgovori su bili obustavljeni kad mu je klub rekao da je to "povjerljivi ugovor" i da ga radije ne izlažu javnosti "dok se Messi ne povuče ili napusti klub".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije