ATP FINALE

Thiem bolji od Đokovića koji je sada u neugodnoj poziciji

Reuters/Pixsell
13.11.2019.
u 11:45

Šesterostruki pobjednik ATP Finala, 38-godišnji Švicarac, u četvrtak će protiv peterostrukog osvajača završnog turnira Novaka Đokovića igrati meč za drugo mjesto u skupini "Borg" i plasman u polufinale

Austrijanac Dominic Thiem (ATP - 5.) svladao je drugog tenisača svijeta Novaka Đokovića sa 6-7 (5), 6-3, 7-6 (5) u dvoboju 2. kola skupine "Borg" te na taj način osigurao prvo mjesto i plasman u polufinale i istovremeno pretvorio meč 3. kola Federer - Đoković u dvoboj za drugo mjesto.  

Bio je to deseti dvoboj Đokovića i Thiema te četvrta pobjeda 26-godišnjeg Austrijanca koji je slavio u četiri od posljednjih pet njihovih obračuna. No, ova pobjeda za Thiema ima dodatnu težinu, jer je sve dosadašnje trijumfe protiv srpskog tenisača ostvario na zemljanoj podlozi.

Thiem je u trećem setu dvaput imao 'break' viška, kod 6-5 servirao za meč, ali do meč-lopte nije stigao. U dramatičnom, odlučujućem 'tie-breaku' Đoković je vodio 4-1, ali je Austrijanac nanizao pet poena i na prvu meč-loptu za milimetar promašio prvi servis koji bi mu donio pobjedu. Đoković je osvojio taj poen, ali ga je u sljedećem Thiem natjerao na pogrešku te nakon dva sata i 47 minuta borbe došao do pobjede kojom je osigurao plasman u polufinale bez obzira kako će završiti njegov posljednji nastup u skupini protiv Talijana Mattea Berrettinija, koji je u utorak poražen od Rogera Fedrera sa 7-6 (2), 6-3.

Šesterostruki pobjednik ATP Finala, 38-godišnji Švicarac, u četvrtak će protiv peterostrukog osvajača završnog turnira Novaka Đokovića igrati meč za drugo mjesto u skupini "Borg" i plasman u polufinale.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije