HRVATSKI BRANIČ

Tin Jedvaj pronašao novi klub!

Igor Kralj/Pixsell
20.08.2019.
u 15:58

- Na Augsburg gledam kao klub u kojem se igrači mogu odlično razviti. Kada sam razgovarao s ljudima iz kluba uvjerili su me kako me itekako cijene te trebaju pa sam stoga iznimno sretan što ću nositi ovaj dres.

Hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj igrat će u novim bojama ove sezone. Otišao je iz Leverkusena u redove još jednog bundesligaša Augsburga gdje će provesti godinu dana na posudbi, a novom klubu se na prvom treningu pridružio odmah danas.  

- Na Augsburg gledam kao klub u kojem se igrači mogu odlično razviti. Kada sam razgovarao s ljudima iz kluba uvjerili su me kako me itekako cijene te trebaju pa sam stoga iznimno sretan što ću nositi ovaj dres. Želim biti od velike pomoći u ostvarivanju naših ciljeva i jako se radujem novim izazovima.

Upravo je razvijanje ključ ove posudbe. U Leverkusenu su za ovu sezonu pod Peterom Boszom blizanci Bender predodređeni za Jedvajeve pozicije, pozicije desnog braniča (Sven) te desnog beka (kapetan Lars). Iskusni povremeni njemački reprezentativci uz nositelja obrane Jonathana Taha nisu ostavili puno prostora ni minuta 23-godišnjem Hrvatu u novom sustavu nizozemskog stratega. Stoga je ovaj potez baš ono što je bivšem igraču Dinama trebalo.

U Augsburgu je trenutačno gužva u obrambenom kadru. U ovom prijelaznom roku angažirali su čak sedam novih braniča, od kojih su najpoznatiji desni bek Stephan Lichtsteiner koji je pristigao iz Arsenala te mladi engleski talentirani stoper Reece Oxford koji je došao iz West Hama. U kadru je gužva, ali Jedvaj bi se svejedno trebao isprofilirati u prvotimca. Kako i sam kaže, u novoj sredini ga itekako cijene.

Još nije poznato je li u dogovoru Leverkusena i Augsburga postoji opcija o otkupu Jedvajeva ugovora na kraju sezone.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije