rastističko ponašanje navijača

UEFA kaznila NSBiH: Bez navijača na sljedećem gostovanju, Rumuniji mora nadoknaditi štetu

04.11.2022.
u 15:23

UEFA je naložila Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine da se u roku od 30 dana obrati Nogometnom savezu Rumunije radi namirenje štete za 39 polomljenih stolica na stadionu

Stadion na kojem će nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine igrati prvu domaću utakmicu u UEFA natjecanju bit će djelomično zatvoren za navijače, odnosno najmanje 2.000 sjedećih mjesta bit će prazno zbog rastističkog ponašanja bh. navijača na utakmici u Bukureštu protiv Rumunije 26. rujna. 

Pored toga, Nogometni savez BiH kažnjen je sa 10.000 eura, a krovnoj kući bh. nogometa zabranjena je prodaja ulaznica za iduću gostujuću utakmicu reprezentacije u UEFA natjecanjima zbog rasističkog ponašanja navijača, bacanja predmeta, oštećenja tribine...

UEFA je naložila Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine da se u roku od 30 dana obrati Nogometnom savezu Rumunije radi namirenje štete za 39 polomljenih stolica na stadionu, piše Faktor. 

Nogometni savez Rumunije je kažnjen sa 30.000 eura, a najmanje 2.000 mjesta na stadionu bit će prazno na idućoj domaćoj utakmici ovog tima.

Rumunija i BiH odigrale su u rujnu utakm,icu posljednjeg kola Lige nacija. Na samom startu ove utakmice došlo je do sukoba navijača dvije reprezentacije. 

Prvu iduću utakmicu Zmajevi igraju na domaćem terenu u sklopu kvalifikacija za EURO 23. ožujka 2023. godine u Zenici protiv Islanda, a tri dana poslije na gostovanju u Slovačkoj reprezentacija BiH neće imati podršku navijača.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije