Nogomet

Ždrijeb Kupa BiH “namjestio” da se sudare premijerligaši

10.09.2016.
u 08:00

Ždrijeb je opet ispao “vrag”. Iako nije ništa bilo “dirigirano”, u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine nije “sastavljen” ni jedan premijerligaški par, pa je teorijski moguće da u osminu finala uđe 12 premijerligaša.

Također je (teorijski) moguće da se među šesnaestoricom najboljih nađu i dva niželigaša (Brotnjo i Karanovac).

Ne moraju putovati

Nekako najzanimljivija dva para su Zrinjski – Borac i Gošk – Radnik. Zrinjski je i kvalitetniji i domaćin je, ali trenutačni član Prve lige RS Borac ipak je klub “od formata”, bivši prvak BiH i osvajač Kupa BiH: - Ma, nema tu dvojbe. Zrinjski je prejak i neće se puno mučiti protiv Banjolučana, rekao nam je Branko Karačić, bivši trener Mostaraca, a sada učitelj Širokobriježana:

- Široki je domaćin Čapljini, što je sigurno dobitak, ne moramo putovati... Ne bježimo od uloge favorita, ali Čapljinu nećemo podcijeniti. Imat ćemo na umu da su u Kupu uvijek moguća iznenađenja. Nedavno smo u prijateljskom ogledu svladali Čapljince 6:0, ali tu utakmicu treba zaboraviti, kaže Karačić:

- Rođo, Gošk u ozbiljnoj igri može svakoga dobiti, pa i Radnik, koji nije bolji od nas. Znam da vas bune neki naši neuspjesi, kao što je 2:3 poraz u Sarajevu protiv Bosna Seme, a vodili smo 2:0 sedam minuta prije kraja... Ali, jaki smo mi, vrijeme i rezultati to će pokazati, rekao nam je Lujo Ilić, čelnik Goška.

Nadaju se podršci publike

- U prošlom kolu Kupa izbacili smo Jedinstvo (Bihać). Ne bojimo se ni Željezničara. Posebice ako se razigraju Marko Grgić, Matej Skoko, Ante Čilić te Bruno Zovko, koji je, od kada igra u vezi, sve bolji i bolji. Nadam se podršci publike. Očekujem i svekoliku pomoć gospodarstvenika i općine, pa da se Brotnjo opet nađe u vrhu bh. nogometa, kaže trener Nikola Juričić.

U šesnaestini finala Kupa BiH neizvjesni su i dvoboji: Slavija – Vitez, Kozara – Olimpic, Goražde – Zvijezda, Mladost D/K – Rudar (P), Krupa – Travnik... Najatraktivnija je utakmica Podrinje – Sloboda. Stadion u Janji sigurno će biti prepun. Recimo da su svi susreti na programu 21. rujna (srijeda) u 16 ili 19 sati. Nema uzvratnih utakmica, a ako u 90 minuta bude neodlučeno, pobjednika će odlučiti jedanaesterci.

Parovi 1/16 finala nogometnog Kupa BiH: ORAŠJE: Orašje – Karanovac, JAJCE: Metalleghe BSI – Velež, JANJA: Podrinje – Sloboda, KRUPA n/V: Krupa – Travnik, ČITLUK: Brotnjo – Željezničar, ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Čapljina, DOBOJ/KAKANJ: Mladost – Rudar (P), GABELA: Gošk – Radnik, GORAŽDE: Goražde – Zvijezda (G), ISTOČNO SARAJEVO: Slavija – Vitez, MOSTAR: Zrinjski – Borac, GRADIŠKA: Kozara – Olimpic, SARAJEVO – Sarajevo – Bratstvo (Gr), KAKANJ: Rudar – Sloboda (NG), LUKAVAC: Radnički – Drina (Z), ZENICA: Čelik – Bosna Sema. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije