Kup BiH

Željezničar slavio protiv Krupe

radiosarajevo.ba
02.05.2018.
u 19:53

Željezničar je danas u prvom susretu finala Kupa BiH dočekao Krupu na Vrbasu na stadionu Grbavica. Slavili su domaći rezultatom 2:0.

Željezničar je mnogo bolje otvorio utakmicu na Grbavici, a gosti iz Krupe nakon prvih 20 minuta gotovo da nisu prešli centar terena, piše Radiosarajevo.ba. 

U 21. minuti susreta veliki promašaj Saše Kajkuta. Stojan Vranješ je odlično zaposlio napadača Željezničara koji sa samo nekoliko metara nije uspio matirati golmana gostiju. Odlično je ispred Kajkuta reagirao Nikolić i spasio Krupu.

Željezničar je do vodstva došao u 36. minuti susreta. Mrežu gostiju iz Krupe zatresao je Dženan Zajmović. Goran Zakarić je šutirao iskosa s desne strane, golman gostiju kratko je odbio loptu, a Zajmoviću nije bilo teško da zatrese praznu mrežu gostujuće ekipe. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 1:0 za domaće.

Prvu priliku u nastavku susreta Plavi su imali u 52. minuti susreta. Šutirao je Zakarić iskosa sa desne strane, ali je njegov udarac otišao preko prečke gola gostiju. Novu priliku Plavi su imali u 57. minuti, a udarac Kajkuta zaustavio je Kutić.

Do dva gola prednosti Željezničar je došao u 65. minuti susreta. Mehremić je centrirao, a najspretniji u šesnaestercu gostiju bio je Daniel Graovac za dva gola prednosti Plavih s Grbavice. 

Gosti su pokušali do kraja smanjiti rezultat, ali nisu ozbiljnije ugrozili Vedrana Kjosevskog. Plavi su mogli i do trećeg gola u 90. minuti, ali Zec nije bio precizan. 

Uzvratni susret na rasporedu je za sedam dana u Krupi na Vrbasu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije