BORBA ZA SP 2022.

Zlatko Dalić o Cipranima: Neće biti lako, kod kuće su već srušili Sloveniju

Marin Tironi/Pixsell
07.10.2021.
u 19:04

- Ne smijemo se opustiti, znamo da je bilo teško u Rijeci kad smo dobili 1:0. Cipar je kod kuće pobijedio Sloveniju, izvukao bod protiv Slovačke i sigurno ima kvalitetu.

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra gostuje u Larnaci, gdje će protiv Cipra od 20:45 igrati kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, a izbornik Zlatko Dalić i njegov defenzivac Duje Ćaleta-Car otkrili su što očekuju.

- Ne smijemo se opustiti, znamo da je bilo teško u Rijeci kad smo dobili 1:0. Cipar je kod kuće pobijedio Sloveniju, izvukao bod protiv Slovačke i sigurno ima kvalitetu. Znamo što nas čeka - kazao je izbornik i nastavio:

- Traje naša borba za Katar i svaka nam je utakmica važna. U ovoj ćemo imati veći posjed lopte, nemamo pritiska i kroz tu mirnoću želimo do rezultata. Važno je, uz strpljenje, ne podcijeniti protivnika. Izbornik očekuje sva tri boda, ali svjestan je da baš takve utakmice mogu biti najteže. Uz eventualni problem podcjenjivanja protivnika, ima i određenih problema s ozljedama. Na Cipar ne idu Dejan Lovren, Josip Juranović, Ivica Ivušić i Mislav Oršić.

- Bit će nam problem što obrana nije standardna, morat ćemo biti pažljivi i oprezni, ali vjerujem u naše mlade igrače - ističe Dalić i okreće se pozitivnim aspektima ove "ciparske priče": - Imat ćemo tri igrača koji mogu donijeti taj ključni pas, Modrić, Kovačić i Brozović. Nadam se da će Perišić nastaviti odličnu formu iz Intera. Svi igrači su u formi, cijela ekipa je spremna za dobru utakmicu.

Još je jednom naglasio da smatra kako će 20 ili 21 bod biti dovoljno za plasman u Katar te da je najvažnije da Hrvatska ima sve u svojim rukama po tom pitanju. Zato je pobjeda imperativ. Svjestan je tog i Ćaleta-Car.

- Znamo po što smo došli, to su tri boda. Svaka pobjeda nas približava cilju, a to je Katar, tako ćemo se i postaviti i, nadam se, uzeti tri boda - izjavio je i komentirao svoje zdravstveno stanje:

- Spreman sam, ove dvije utakmice su mi poslužile da uđem u natjecateljsku formu, radim na sebi, ne bi trebalo biti problema što se tiče fizičke spreme. Možda ću ja biti sutra prvi put najstariji, možda će oni morati mene slušati, a ne ja druge kao na prošlim utakmicama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije