nogometni premijerligaši

Zrinjski spokojan, Željezničar (gotovo) pokojni, ostali...

27.12.2021.
u 19:47

Dok u nekim klubovima spavaju zimski san, Borac objavio plan priprema i igranja oglednih utakmica

Kraj je godine blizu, a nogometni premijerligaši, kao i klubovi nižih stupnjeva natjecanja u "stanju su mirovanja". Neki od njih (vjerojatno) do samog početka prvenstva jer godinama rade (bolje reći ne rade!) potpuno kampanjski. Kod nekih su vrata dijelom zaključana, ali poneki od njih ipak nešto rade i pripremaju se za početak priprema za proljeće, piše Večernji list BiH.

Potpuna iznimka je banjolučki Borac koji je već objavio sve detalje vezane uz pripreme. Borac će ih početi 10. siječnja (ili tu negdje) u svom gradu, a već 24. ili 25. siječnja igrat će prvu pripremnu utakmicu protiv Krupe ili Slobode iz Novog Grada. Dva dana kasnije Banjolučani lete na turski jug, gdje će ostati puna dva tjedna i gdje po tradiciji odrađuju zimske pripreme.

Već su poznati protivnici prijateljskih ogleda: bjeloruski Šahtar Soligorsk te ukrajinski prvoligaši Oleksendria i Dnipro, kao i poljski drugoligaš Rzeszowa. Još se jedino ne zna protiv koga će Borac igrati "generalku" uoči nastavka sezone (prvenstvo počinje 26. veljače 2022.)

Pripreme u Hercegovini

Ranije smo pisali da su okvirni plan priprema objavili još samo Leotar i Posušje. Oba su kluba u opasnoj zoni, oba planiraju pripreme u svom gradu, ali će u slučaju lošeg vremena "skoknuti" ili u Crnu Goru ili negdje na makarsko ili splitsko primorje. Ova dva kluba plus Široki Brijeg, Zrinjski i Velež pripreme će većim dijelom obaviti u Hercegovini. Široki ima sve uvjete u svom sportskom kampu "Musa - Karačić" na Blatu, Velež također ima novo plastično igralište u Vrapčićima, dok će Zrinjski po tradiciji uvodne pripreme obaviti u Međugorju...

Sarajevo i Željezničar još se ne izjašnjavaju, ali Željezničar će teško i ovaj put u Međugorje. Razlozi bi mogli biti besparica i neplaćeni stari računi. Uostalom, Željezničar malo što plaća jer svih 13 računa u bankama su mu blokirani.Na Grbavici besparica nosi razne poteškoće. Predsjednik Upravnog odbora i dva člana istog tijela - Nazif Hasanbegović, Kerim Karavdić i Mustafa Nurko podnijeli su ostavku. Eldin Diglišić, biznismen koji navodno umjesto otišlog Semira Cerića preuzima klub i planira riješiti sve financijske probleme Željezničara, nešto se "ušutio". Hm, možda skuplja novac za popunjavanje "jame bez dna". Željezničar je u minusu 13 - 15 milijuna KM ili "tu negdje". Optimisti se nadaju boljim danima, pesimisti pak spominju stečaj... U cijeloj situaciji klub je napustio trener Tomislav Ivković (neki kažu da je podnio ostavku, drugi tvrde da je dobio otkaz)... Klub (priča se) želi napustiti veliki dio igrača, Bruno Zdunić vraća se u Lokomotivu, Luka Juričić navodno je već jednom nogom u Zrinjskom, Petra Boju također želi Zrinjski te još nekoliko klubova... Na susjednom Koševu kažu da im stižu "bomba pojačanja", ali samo pričaju...

Na Tušnju (za sada) šutnja glede Slobode, ali u Tuzla Cityju ne miruju.

Gala uvjeti za Zakarića

Osvanula je vijest da će u klub gazde Azmira Husića stići ponajbolji igrač Borca Goran Zakarić, kojemu je Husić ponudio gala uvjete s bezobrazno visokim novčanim iznosom. Iz Borca poručuju da Zakarić ima ugovor. Inače je ovaj igrač u izboru lista "Glas Srpske" izabran za najboljeg sportaša RS-a za 2021. godinu. Glavni razlog je Borčev naslov prvaka BiH, gdje je Zakarić imao nemjerljiv doprinos. Velež se s dvije pobjede u gostima u dva posljednja kola Premijer lige (Leotar, Sarajevo) prometnuo od kandidata za selidbu u kandidata za Europu! To je podignulo optimizam u klubu i oko njega, pa je i trener Feđa Dudić na proljeće najavio borbu za Uefina natjecanja. I uz odlazak nekih igrača (npr. Dario Ferreira, Haris Zubanović...), te najave odlaska Harisa Ovčine, Omara Pršeša itd... Velež bi mogao dobro pojačati svoje redove. Već je došao iz japanske Omnyje napadač Nermin Haskić (počeo u Budućnosti iz Banovića), koji se isticao golovima i asistencijama u slovačkim klubovima Ruzomberok, Žilina, Podbeskizie te Radničkom u Nišu (tamo je prije dvije sezone zabio 28 golova i dodao 13 asistencija) u Prvoj srpskoj ligi...

Zrinjski je (nekako) spriječio odlazak strijelca Nemanje Bilbije i trenera Sergeja Jakirovića. Radnik je jesen završio s lampom u rukama, sad traži pojačanja... te pokušava zadržati ponajboljeg igrača Đorđa Pantelića, što neće biti lako jer ponude su poslali Borac, Sarajevo, Zrinjski... Na Pecari su po završetku jeseni najavili pojačanja, ali i zadržati sadašnji kadar. Za sada ništa! Trener Jure Ivanković kaže da su ciljevi na proljeće: stabilizacija kluba, novi europohod te rješavanje problema s viškom stranaca i forsiranje mladih igrača kao i jesenas. O Rudaru smo već pisali, pa ćemo samo ponoviti da "Rudar neće prodavati igrače u bescjenje, već Amoah, Pavlović, Mandić i Santos imaju svoju cijenu..."

Zainteresiranih za prijedorske vedete ne nedostaje... ne samo u BiH nego i vani. Joseph Amoah (19 godina), po svemu što je do sada pokazao, je najperspektivniji nogometaš u BiH! Mladost D/K ljetos je "dekretom" izbačena iz Premijer lige zbog nedostatka licencije. Na njezino mjesto u ligu je "ubačen" Leotar. Nedostatak koji je "pogodio" Mladost je kašnjenje u gradnji reflektora. Mladost je pokušala prijaviti za novu sezonu Bilino polje, ali iz NS BiH su procijenili kako Mladost treba kazniti zbog kašnjenja u instaliranju reflektora jer nije poštovala dinamiku radova. Mensur Mušija angažirao je strane i bh. odvjetnike i žalio se sudu u Lozani (CAS-u). Proces je u tijeku. Mušija je uvjeren da će dobiti spor protiv NS BiH. Bude li tako, Mladost će dobiti pravo igranja u Premijer ligi iako je u ovom trenutku pri dnu ljestvice Prve lige FBiH! - Ono što smo osvojili na terenu, izborit ćemo i na sudu - uvjeren je predsjednik kluba Mušija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije