MANIFESTACIJA

Velikom feštom male maškare u Trebižatu otvorile Pokladne dane

čapljina
Foto: Frano Matić
1/5
18.02.2012.
u 11:26

U Domu kulture u Trebižatu upriličena je velika karnevalska fešta na kojoj su male maškare imale bogat glazbeno-zabavni program

Male su maškare otvorile ovogodišnje Pokladne dane „Trebižat-Čapljina 2012“ koje uz pokroviteljstvo ureda načelnika Općine Čapljina dr.Smiljana Vidića organizira HKUD „Seljačka sloga“ Trebižat. U Domu kulture u Trebižatu upriličena je velika karnevalska fešta na kojoj  su male maškare imale bogat glazbeno-zabavni program.

Neke su maškarice bile u rukama svojih roditelja a u dvosatnom je programu bilo jako veselo i razigrano.Na pozornici a i u cijeloj dvorani mogli su se vidjeti razni likovi iz crtića i filmova te neke zaista maštovite maškarske kreacije. U programu su nastupili učenici područne škole u Trebižatu(područna škola Osnovne škole „Vladimira Pavlovića“ Čapljina)i mališani iz Dječjeg vrtića Čapljina.Svi su bili u svojim zanimljivim maškarama i svi su bili na nogama.

Nakon podjele prigodnih paketića svim malim maškarama uslijedilo je spaljivanje njihova Marka Krnjevala koji je ovaj puta bio u liku i djelu malog zelenog vanzemaljca.Tako već tradicionalno male maškare imaju svoga Marka Krnjevala koji uvijek plati za sve njihove probleme pa na kraju bude spaljen.To je za sve male maškare nešto što se dugo pamti i prepričava.Pokladni dani „ Trebižat-Čapljina 2012“ nastavljaju se sutra velikim maškarama i karnevalskom povorkom od Trebižata do Čapljine i onda gradskim ulicama do središnjeg trga kralja Tomislava gdje će maškare proglasiti svoju Republiku i gdje će preuzeti ključ grada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?