Milorad Dodik

Ako mi zabrane političko djelovanje ja to neću prihvatiti

Milorad Dodik
19.09.2016.
u 21:35

Mi ćemo održati referendum, to nije referendum o odcjepljenju, to nije referendum uperen protiv bilo čega, tvrdi Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik susreo se u ponedjeljak s ruskim veleposlanikom u BiH, uoči odlaska u Moskvu, gdje će razgovarati s ruskim predsjednikom. U intervjuu za Radio Slobodna Europa kaže kako će Vladimira Putina izvijestiti o pripremama za referendum, koji će, kako navodi, sigurno biti održan. 

- Mi ćemo održati referendum, to nije referendum o odcjepljenju, to nije referendum uperen protiv bilo čega. To je vrsta ankete kod naroda da provjerimo što misli o 9. siječnju kako bi političari mogli u Skupštini intervenirati u samom zakonu. Taj referendum nije uperen ni protiv europskih integracija, niti je antidaytonski, rekao je dodik. 

Komentirajući mogućnost da visoki predstavnik u BiH potegne za bonskim ovlastima, Dodik kaže kako su Bonske ovlasti i kad su ranije masovno primjenjivane, primjenjivane su protuzakonito. 

- Mogu samo reći da ne znam što bi on mogao potegnuti. Ali, ukoliko hipotetički, dođemo u situaciju da Miloradu Dodiku zabrani politički rad, ja to ne bih prihvatio, naglasio je Dodik. 

- Referendum će se održati i ja ću na referendum izaći čim se ujutro probudim, tvrdi Dodik. 

Na upit što će se dogoditi nakon referenduma, odnosno, je li to put ili uvod u odcjepljenje Republike Srpske iz Bosne i Hercegovine, još jednom je ponovio da ovaj referendum nije priča o statusu, niti i o kakvom odcjepljenju. 

- Nama je primarno da završimo ovaj dio posla. Na našem dnevnom redu nije odcjepljenje, već neka druga pitanja. Hoće li to biti pitanje statusa u nekim godinama koje dolaze, hoće li to moja generacija uraditi ili ne, ja to ne znam, rekao je Dodik. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?