međugorje

Besplatan smještaj za više od 2000 hodočasnika

07.06.2019.
u 10:54

Međugorski župljani osigurali su besplatan smještaj za više od 2000 hodočasnika, sudionika 8. međunarodnog hodočašća za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom koje se u Međugorju održava od 6. do 9. lipnja, objavio je Medjugorje.info-com.

Hodočasnici iz Rusije, Ukrajine, Litve, Latvije, Slovačke, Poljske, Italije, Engleske, Vojvodine, Slovenije, Hrvatske i BiH susret su započeli večernjim molitvenim programom u župnoj crkvi. Važno je napomenuti kako je ovo specifično hodočašće jer ga čine osobe s teškoćama (puno njih s različitim mentalnim ograničenjima), njihovi roditelji i volonteri. Stoga su njima prilagođeni program i liturgija s mnogo pjesme, pokreta, simbola, jednostavnih gesta koje svakom sudioniku žele pokazati koliko im je Bog blizak u njihovoj patnji, u njihovu križu. Program danas (petak) počinje predstavljanjem skupina sudionika koje će pozdraviti međugorski župnik fra Marinko Šakota, ujedno i koordinator hodočašća te apostolski vizitator mons. Henryk Hoser.

Poslijepodne je predviđeno za molitvu križnoga puta. Za pokretne bit će to molitva na Križevcu, a za manje pokretne molitva će biti u dvorani Ivana Pavla II. uz oživljavanje i animiranje postaja križnog puta. Subota je najintenzivniji dan jer će se od jutra nepokretne sudionike hodočašća organizirano nositi do vrha mjesta ukazanja. Već tradicionalno u tome sudjeluju mladići iz Cenacola, Marijinih ruku, lovci, župljani, volonteri… Prošlih godina ovi su trenuci znali biti tako snažni da su svi mogli osjetiti milosrđe i ljubav. Poslijepodne je vrijeme za svjedočanstva protkana plesom. Ove godine gostovat će zajednica Cenacolo, kao i skupina mladih iz Poljske koja je svojom animacijom pozdravila i papu Franju prigodom Svjetskog susreta mladih u Poljskoj. Svjedočanstvo će imati i Branimir Reiter iz sela Bektež blizu Kutjeva, koji boluje od cerebralne paralize, o tome kako je upravo u Međugorju osjetio Gospinu i Božju ljubav. (ri)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije