Ismir Jusko

Bez Zakona o trošarinama BiH bi ostala bez najmanje milijardu KM

01.02.2018.
u 13:31

Ismir Jusko, ministar prometa i veza BiH, rekao je da bi bez usvajanja izmjena i dopuna Zakona o trošarinama BiH ostala bez najmanje milijardu maraka, te da će prednosti seta zakona građani osjetiti kada se krene s izgradnjom prometne infrastrukture.

Prema Juskinim riječima, u posljednjih pola godine puno je razgovarao s predstavnicima međunarodne zajednice, koji su inzistirali na tome da bez zakona o trošarinama BiH ne može računati niti na jedan euro pomoći s njihove strane, javlja Anadolija. 

"Samim tim, inicijalno bi bio presječen financijskih tijek od nekih milijardu KM, a ono što je bilo najsvježije je projekt za koji smo se zajedno izborili u posljednjih desetak mjeseci, a to je Trst. Od šest regionalnih projekata, četiri su došla BiH, 500 milijuna KM je došlo u BiH, 96 milijuna su grant sredstva, koja su bila uvjetovana setom Zakona o trošarinama. Drugi problem je što više ne bi mogli aplicirati niti za jedan projekt u budućnosti, a imamo ih već dvadesetak spremnih", ističe Jusko.

Ministar Jusko dodaje da su mu predstavnici Europske unije na početku njegovog mandata jasno kazali da bez okvirne Prometne strategije BiH ne može računati na bilo koju vrstu pomoći od Europske komisije i ako se ne počne graditi most Svilaj.

Naglašava da se ista stvar dogodila i sa setom Zakona o trošarinama te da ga je zabrinulo da su na njegovom usvajanju još više inzistirali potencijalni investitori.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?