Dodik i Lavrov:

BiH i Ruska Federacije imaju dobre i stabilne političke odnose i bilateralnu suradnju

15.12.2020.
u 14:22

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik je poželio dobrodošlicu ministru vanjskih poslova Ruske Federacije Lavrovu i zahvalio na posjeti BiH koja je, između ostalog, došla u vrijeme obilježavanja 25. obljetnice potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma.

Tijekom susreta naglašeno je da BiH i Ruska Federacije imaju dobre i stabilne političke odnose i bilateralnu suradnju, bez otvorenih pitanja. Iskazana je nada da će se bilateralna suradnja nastaviti razvijati na obostranu korist. Ruska Federacija je jedan od najvažnijih
vanjskotrgovinskih partnera BiH i istaknut je zajednički interes za dodatno jačanje ekonomske suradnje.

Ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov je zahvalio predsjedatelju na dobrodošlici, te naglasio potporu Ruske Federacije miru i stabilnosti u BiH. Također je razgovarano i o pojačanom prilivu migranata u Bosnu i Hercegovinu, koji
predstavljaju sigurnosni i socijalni problem. Zajednički je ocijenjeno da je potrebno intenzivnije raditi na pronalaženju rješenja za problem migrantske krize.

Sastanku nisu nazočili članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije