Porezna uprava kupila prostor

Bolje usluge za sve porezne obveznike na području PŽ-a

03.02.2022.
u 21:00

Nove prostorije Županijskog poreznog ureda Orašje smještene su u 36. ulici broj 26 u Orašju

Otvaranjem novih prostorija u kojima će biti smješten Županijski porezni ured Orašje Porezna uprava Federacije BiH riješila je pitanje smještaja svoje službe u PŽ-u, piše Večernji list BiH.

Poslovni objekt u blizini Općinskoga suda u Orašju raspolaže s 269 kvadrata, a sredstva za njegovu kupnju od 300.000 KM s PDV-om osigurala je Vlada Federacije BiH i Federalno ministarstvo financija u proračunu za 2021.

Izdašne donacije

Nove prostorije Županijskog poreznog ureda Orašje smještene su u 36. ulici broj 26 u Orašju, a nekoliko riječi o projektu kazali su direktor Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović, predsjednik Vlade PŽ-a Đuro Topić i rukovoditeljica Županijskog poreznog ureda Orašje Zdenka Delić koja je zahvalila Ministarstvu financija FBiH, direktoru Porezne uprave, kao i donatorima, premijeru Đuri Topiću i načelniku Orašja Marijanu Oršoliću koji su dali izdašne donacije u namještaju te svima koji su bili angažirani na preseljenju i uređenju prostorija.

Delić je izrazila nadu da će u novim prostorijama u boljim uvjetima raditi još bolje te da će biti dobar servis poreznim obveznicima. Direktor Šerif Isović kazao je kako je proceduru kupnje poslovnih prostora za smještaj Županijskog poreznog ureda Orašje Porezna uprava pokrenula nakon što je Parlament FBiH donio odluku o nabavi prostorija za smještaj Federalnog ministarstva financija – Porezna uprava FBiH u Tuzli, Orašju i Bosanskoj Krupi. Naglasio je kako je ovo prvi prostor nakon više od 20 godina koji je Porezna uprava kupila u svoje vlasništvo.

- Cilj Porezne uprave je da bude pravična, racionalna, učinkovita i transparentna institucija i da zaposlenici svojim radom doprinose razvoju ukupnog društva. Posavska županija jedna je od najmanjih, ali smo na ovom prostoru prošle godine naplatili više od 66 milijuna KM javnih prihoda iz nadležnosti Porezne uprave, što je za 6 milijuna više u odnosu na godinu ranije. Ovo je i najmanja županija po broju zaposlenih s 5722 i vjerujem da ćemo svojim radom kroz ove aktivnosti doprinositi povećanju broja zaposlenih - kazao je direktor Isović.

Mjesto komunikacije

- U dijelu financijskih institucija na području PŽ-a ovime je na izvjestan način zaokružena slika onoga što čini jačom ovu županiju. Vjerujem da će prostori svim djelatnicima omogućiti odgovarajuće uvjete za rad, a svi želimo da Porezna uprava bude ne samo dio nekog represivnog aparata, nego mjesto komunikacije svih poreznih obveznika gdje će se, sukladno zakonu, rješavati sve teme iz nadležnosti ove institucije - kazao je premijer Topić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?