posjeta

Brkić primio veleposlanika Republike Cipar za BiH Antoniosa Theocharous

Brkić
20.04.2016.
u 16:45

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je danas u posjet veleposlanika Republike Cipar za BiH sa sjedištem u Budimpešti Antoniosa Theocharousa s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i suradnji između BiH i Cipra.

Ocijenjeno je da su odnosi između dviju zemalja dobri i prijateljski i da je potrebno dalje raditi na razvoju ekonomske suradnje, unapređenju investicija, te ugovornom reguliranju odnosa. Razgovarano je o suradnji i podrškama dviju zemalja u multilateralnim organizacijama.

Brkić je informirao Theocharousa o aktivnostima BiH putu ka Europskoj uniji i naglasio značaj potpore Republike Cipar napretku Bosne i Hercegovine. Istaknuo je da Bosna i Hercegovina, nakon predaje zahtjeva za članstvo u Europskoj uniji, 15. veljače, poduzima značajne diplomatske aktivnosti s ciljem osiguranja potpore zemalja članica EU u dobivanju statusa zemlje kandidata za članstvo u EU.

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo otvaranjem Počasnog konzulata Republike Cipar u Sarajevu, što će biti obilježeno danas svečanim prijemom, čiji će domaćin biti počasni konzul Republike Cipar u BiH Nenad Baroš, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?