zimskqa atmosfera

Čokoladne bombe postale su viralni hit za hladne zimske dane

kava
18.12.2020.
u 18:32

Kada vrijeme vani počne biti sivo i hladno, topli dom i kamin zvuče kao najbolja moguća ideja, ali budući da kamin vjerojatno gledamo na YouTubeu, potrebno nam je nešto drugo da se prebacimo u zimsku atmosferu u kojoj ćemo uživati.

Naš glavni pomagač u tome su čokoladne bombe od kojih nastaje vruća čokolada, prenosi ljepotaizdravlje.hr.

Ovaj video recept postao je viralan na društvenim mrežama, a mi vam donosimo recept za njega. Sve što će vam trebati za ovu bogatu vruću čokoladu s efektnim dojmom su mini sljezovi kolačići, kakao, komadići čokolade i mlijeko. Postavite bombicu koju ste izradili na dno šalice, te ju zalijte vrućim mlijekom (može biti i biljno za zdraviju verziju).

Sastojci:
1/3 šalice mrvica od crne ili mliječne čokolade
8 žlica mixa za vruću čokoladu
1/3 šalice mini sljezovih kolačića
Šalica toplog mlijeka po izboru

Postupak:
Čokoladne mrvice stavite u posudu i otopite ih. Uzmite silikonski kalup i kist kojim ćete rasporediti rastopljenu čokoladu po kalupu. Stavite u zamrzivač dok se potpuno ne stisne. Pažljivo uklonite kalupe od čokolade koji su se napravili, u donju polovicu stavite mix za vruću čokoladu i sljezove kolačiće, te poklopite drugim kalupom koji ste prethodno po rubovima lagano otopili kako bi se zalijepio za donji kalup. Stavite bombicu na dno šalice, te ju zalijte vrućim mlijekom. Ostatak bombica čuvajte u hladnjaku dok ih ne planirate koristiti.

 


 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?