ministar vanjskih poslova BiH

Crnadak: Vrijeme za punu normalizaciju odnosa i što većeg povjerenja

Igor Crnadak
05.09.2017.
u 10:32

Dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Sarajevo u četvrtak i petak je od ogromnog značaja ne samo za odnose Bosne i Hercegovine i Srbije već i one bošnjačko-srpske, kao i za stabilost u čitavom regionu, izjavio je za današnje "Oslobođenje" ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak.

Također je istakao da je Vučić jedan od glavnih političara koji snažno zagovara "smirivanje strasti, povezivanje zemalja i naroda".

Smatra da je vrlo važno da posjeta prođe na dostojanstven način, kao i u dobroj organizaciji. 

- Ono što smo mi dali kao jednu vrstu prijedloga za razgovore, odnosi se na zajedničke infrastrukturne projekte, na snažnije intenziviranje ekonomske suradnje, što brže potpisivanje sporazuma o suradnji u procesu pristupanja Europskoj uniji između Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije. Također, bit će govora o konačnom započinjanju posla na pitanju državne granice između BiH i Srbije - izjavio je Crnadak.

Dodao je da je vrijeme da se zaista uđe u razdoblje pune normalizacije odnosa i što većeg povjerenja, te da se što više odmakne od perioda konflikta i sukobljavanja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?