IMA LI DOVOLJNO NOVCA U PRORAČUNU MOSTARA?

Do kraja godine službenicima još dvije plaće i pola regresa za 2013.

'STARI MOST  PONOVO NEKADASNJA RAZGLEDNICA MOSTARA  SNIMIO S. LASIC'
Foto: VL
29.11.2013.
u 09:18

Prema trenutačnom stanju vjerojatno neće trebati raditi ni rebalans proračuna kako bi se ove obveze ispunile

Prije nekoliko dana svi proračunski korisnici Grada Mostara dobili su plaću za rujan. Tako su gradske vlasti ispunile još jednu stavku iz sporazuma sa sindikatima oko dinamike isplate osobnih dohodaka svim proračunskim korisnicima. Sada je pred Gradskom upravom, prema spomenutom sporazumu, da službenicima isplati do kraja godine još dvije plaće i polovinu regresa.

- Mislimo kako neće biti problema u ispunjavanju ovih obveza. Prema trenutačnom stanju vjerojatno neće trebati raditi ni rebalans proračuna kako bi se ove obveze ispunile - rekli su nam jučer u mostarskoj Gradskoj upravi. Sindikati su ranije pristali na prijedlog vlasti da im se jedna plaća iz ove godine isplati do 30. siječnja 2014. - Znamo kakvo je stanje u gradu i ne želimo praviti nove probleme. S druge strane, očekujemo da Grad ispuni preuzete obveze - rekli su nam predstavnici sindikata.

Naši sugovornici iz Gradske uprave su potvrdili kako će još jednu plaću primiti bivši čelnici Gradskog vijeća Mostara Danijel Vidović i Murat Ćorić. Nakon toga prestaje obveza isplate plaće prema prvim ljudima prošlog saziva Gradskog vijeća Mostara. Upravo je Čorić zadnjih dana istupao u javnosti s idejom da Mostar treba biti protektorat, te kako upravljanje gradom ne može biti u nadležnosti samo jednog čovjeka, odnosno, gradonačelnika Ljube Bešlića.

S druge strane, zanimljivo je kako je Čorić zadnjih godinu dana, iako mu je mandat istekao, koristio službene urede predsjednika Gradskog vijeća Mostara, automobil, te druge povlastice koje nosi ova dužnost. Na ovu činjenicu nitko nije imao prigovora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?